Nationala

Ionel Ganea nu uită » I-a taxat dur pe ucraineni: „O țară fără recunoștință. Le-am arătat cum e cu fotbalul”

+18 Foto
De la Munchen, Ionel Ganea a fost și el încâmtat de jocul ”tricolorilor”

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 17 iunie 2024

Ionel Ganea (50 de ani) a urmărit superba victorie a României cu Ucraina, scor 3-0, din tribunele arenei muncheneze. Acesta a fost impresionat de prestația „tricolorilor", dar și de suporteri.

Ionel Ganea a povestit pentru GSP.ro care au fost trăirile care l-au încercat în timpul meciului de pe Allianz Arena.

„Cred că n-au mai fost niciodată, în istoria echipei naționale, atât de mulți suporteri la un meci de la un turneu final. Mi s-a făcut pielea de găină când au cântat imnul, când îi încurajau pe băieți. A fost o bucurie greu de descris, să văd o arenă așa de mare plină de români", a spus cel care a marcat golul singurei victorii a României de până azi la un turneu final continental, în 2000 (3-2 cu Anglia).

+18 Foto
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago

Apoi, fostul atacant a „taxat” articolul apărut în această dimineață în presa ucraineană, în care jurnaliștii din țara vecină i-au făcut praf pe „tricolori”.

„E urât cum ne-a jignit presa lor, le-am arătat cum e cu fotbalul"

„A fost un joc excelent, superb. Ucraina ne-a tratat de sus. Presa lor ne-a făcut în toate felurile. Rușinos! Noi i-am ajutat în toți acești ani, e urât să ne jignească așa. E o țară fără recunoștință! Dar le-am arătat cum e cu fotbalul. Stanciu a tras echipa după el, Drăguș a fost mereu periculos, Niță a dat siguranță.

Apărarea a fost impecabilă. Ei ce-or fi zis, că dacă au bătut Moldova cu 4-0 la fel o să fie și cu noi?! Uite că nu prea s-a pupat matematica lor cu meciul de azi. Degeaba au jucători valoroși, sunt egoiști, ai noștri sunt o echipă".

„Cred că e cel mai bun meci al României de după victoria cu Anglia, din 2000"

„Ganezu'" mai spune: „Meciul cu Ucraina este cel mai bun al naționalei nostre după foarte mult timp. Dacă mă gândesc, n-am mai văzut România să joace așa perfect de la meciul ăla al nostru cu Anglia, de la Euro 2000. Nu sunt subiectiv când spun asta, chiar așa cred. E un rezultat mare pentru această generație.

Felicitări băieților, antrenorilor, tuturor! Poate să fie un restart pentru această generație. Poate să vină Belgia! Cu atitudinea pe care am avut-o azi, cu acest joc colectiv, putem scoate un rezultat care să ne ducă în «optimi». N-am să mai fiu pe stadion, dar le țin pumii de acasă. Bravo, România!"

FOTO Ziua în care Ionel Ganea i-a înfruntat pe ucraineni în mocirla de la Constanța

+22 Foto
Imagini de la amicalul România - Ucraina 4-1 din 2002, disputat la Constanța / foto: Cristi Preda (GSP)

VIDEO. Nicolae Stanciu, entuziasmat după victoria categorică cu Ucraina: „Cu siguranță este golul carierei mele”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.