Nationala

„România a devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”! Presa internațională se înclină în fața lui Stanciu & Co

+37 Foto
România a obținut prima victorie la Euro după 24 de ani, foto: Facebook

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 18 iunie 2024

România a obținut cea de-a doua victorie din istorie la un Campionat European. „Tricolorii” au defilat la Munchen cu Ucraina, scor 3-0, iar presa internațională nu a rămas indiferentă la succesul istoric obținut de băieții lui Edi Iordănescu.

Maniera de joc a luat prin surprindere presa din străinătate, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa României. „Tricolorii” mai au nevoie de un singur punct pentru a obține calificarea în optimi, lucru greu de crezut înainte de startul turneului.

Ce scrie presa internațională despre România - Ucraina 3-0: „A devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”

Victoria României a fost „disecată” și în Dailymail, unul dintre cele mai importante ziare din Anglia. Englezii au dedicat un articol succesului României, cu următorul titlu: „Nicolae Stanciu marchează un GOL FABULOS în timp ce România învinge Ucraina la Euro 2024 în fața a mii de suporteri entuziaști.... - Fundașul lor dreapta avea părul ALBASTRU și a câștigat inimile fanilor”.

Ulterior, englezii vorbesc la superlativ despre reușita lui Nicolae Stanciu din minutul 29. Jucătorul lui Damac a expediat un șut fabulos de la 20 de metri, care l-a lăsat fără replică pe Lunin, portarul lui Real Madrid.

„Nicolae Stanciu a înscris un gol rapid, considerat deja printre cele mai frumoase de la Euro 2024, iar naționala sa a învins-o pe Ucraina, începând grupa într-un stil spectaculos.

Mijlocașul, care joacă pentru Damac în Arabia Saudită, a marcat un gol fabulos în prima repriză, oferindu-le outsiderilor un început de vis în Germania.

Efortul său fulgerător, combinat cu susținerea electrizantă a celor 40.000 de suporteri zgomotoși ai României de pe Allianz Arena și cu fundașul lor dreapta cu părul albastru, i-a determinat pe utilizatorii de pe rețelele de socializare să spună că a devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”, a notat Dailymail.

O victorie surprinzătoare cu 3-0 împotriva Ucrainei. De remarcat: au marcat trei vechi cunoștințe din campionatul belgian: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Răzvan Marin și Dennis Drăguș (ambii ex-standard).
Lucruri de reținut pentru Belgia, care se îndreaptă spre al doilea meci din grupă: luați o rangă cu voi și aveți grijă la contraatacurile rapide și la șuturile de la distanță ale României.

- notează belgienii de la hln.be

O finalizare absolut magnifică cu piciorul drept. Șut puternic, cu efect și direct în colțul de sus, de la 20 de metri. O frumusețe absolută. De departe golul turnelului

- BBC

Solidă în prima jumătate de oră, România a început să iasă cu un stil de pressing mai cuceritor, care a pus rapid probleme apărării ucrainene

- Le Figaro

Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean

- L'Equipe

VIDEO. Imagini cu bucuria fanilor naționalei României » Nicolae Stanciu, omul meciului România - Ucraina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.