Euro 2024

Istvan Kovacs, prima delegare la Euro 2024! UEFA a anunțat partida pe care o va arbitra în Germania

Istvan Kovacs, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 18 iunie 2024

Istvan Kovacs (39 de ani), cel mai important arbitru român al momentului, a fost delegat la centru la primul meci de la Euro 2024. UEFA l-a trimis la o partidă din grupa C de la turneul final din Germania.

UEFA a anunțat pe site-ul oficial delegarea lui Kovacs la meciul Slovenia - Serbia, din grupa C. Partida va avea loc joi, 20 iunie, de la 16:00, pe Allianz Arena din Munchen, arena pe care România a scris istorie luni și a învins-o pe Ucraina, scor 3-0.

Istvan Kovacs, delegat la Slovenia - Serbia

Arbitri asistenți vor fi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial a fost desemnat norvegianul Espen Eskaas. Arbitrul video este olandezul Pol van Boekel, iar iar arbitri asistenți video au fost desemnați Rob Dieperink şi germanul Marco Fritz.

Kovacs este la al doilea meci pe care îl arbitrează la Euro 2024. A mai condus la centru Olanda - Macedonia de Nord 3-0, de la Euro 2020.

„Centralul” român fusese sărit din schemă în prima etapă de la Campionatul European din Germania. UEFA nu l-a delegat la nicio partidă din prima etapă și a ales să-l trimită în cea de-a doua din faza grupelor.

Slovenia a remizat cu Danemarca în primul meci, scor 1-1, după ce a fost condusă până în minutul 77. De cealată parte, Serbia a pierdut meciul cu Anglia, scor 0-1.

Etapa a doua a grupelor debutează miercuri, 19 iunie, cu meciurile Croația - Albania, Germania - Ungaria și Scoția - Elveția și se încheie pe 22. Kovacs și-a așteptat rândul și a primit o șansă joi. El poate conduce la centru 10 din 12 meciuri care se desfășoară pe parcursul unei etape. Nu are cum să fie delegat la vreun meci din grupa României de la turneul final din Germania.

Match Preview » Danemarca - Anglia, Euro 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.