Nationala

L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

+37 Foto
Fostul internațional Basarab Panduru (53 de ani) a fost uluit de victoria obținută de România în meciul cu Ucraina, scor 3-0, primul pentru „tricolori” la Campionatul European din Germania.

Articol de Cezar Titor  —  Tuesday, 18 June 2024

În compania Ucrainei, prima reprezentativă a României a obținut o victorie istorică, a doua la un Campionat European și prima la un turneu final, după o pauză de 24 ani (România - Anglia 3-2 (20 iunie 2000).

Elevii lui Edi Iordănescu au avut o prestație de vis la partida de debut a turneului final. Nicolae Stanciu, cu o execuție superbă, Răzvan Marin și Denis Drăguș au semnat reușitele, iar Dennis Man a oferit pase decisive la primul și ultimul gol. UEFA l-a declarat pe Stanciu, căpitanul României, omul partidei. Cu toate acestea, L'Equipe, cea mai mare publicație sportivă din Hexagon, îi acordă distincția lui Dennis Man, extrema Parmei.

Francezii, impresionați de prestația României

„România a surclasat clar Ucraina, bifând a doua victorie istorică la Campionatele Europene. Românii au fost extrem de eficienți atât pe fază defensivă, cât și pe cea ofensivă. În prima repriză, Ucraina a încercat să intre în ritm, însă nu a izbutit, iar România a continuat să preseze constant, iar eforturile le-au fost răsplătite: căpitanul Stanciu a marcat cu un șut superb din afara careului.

Ucraina, în ciuda unei posesii de peste 70%, nu a contat în atac. Selecționata lui Rebrov a început în ofensivă mitanul secund. însă au fost pedepsiți pe contraatac, cu Răzvan Marin la finalizare. Băieții lui Edi Iordănescu nu s-au oprit aici, iar Drăguș a dus scorul la 3-0”, au scris francezii despre triumful „tricolorilor” de pe Allianz Arena, „casa” celor de la Bayern Munchen.

Dennis Man a fost omul partidei în viziunea presei din Hexagon

Deși UEFA l-a declarat pe Stanciu cel mai bun jucător al partidei, francezii au altă părere, fiind profund impresionați de prestația lui Dennis Man, cel care a reușit două assist-uri cu Ucraina.

„Pentru primul său meci la un turneu final, extrema dreaptă a Parmei a făcut diferența pe partea sa de teren, fiind implicat în construcția tuturor celor trei goluri ale României. I-a pasat decisiv lui Stanciu, a condus contraatacul de la golul secund și apoi l-a servit perfect și pe Drăguș, după ce a driblat cu ușurință doi fundași adverși”, au notat aceștia despre fostul fotbalist de la FCSB sau UTA Arad.

VIDEO. România - Ucraina 3-0. Cum au fost primiți „tricolorii” la hotel

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.