Nationala

Schimbă Edi primul „11” cu Belgia? „100% vor fi modificări” » Principalul post vizat

+37 Foto
Valentin Mihăilă, foto: Imago

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 18 iunie 2024

Schimbă Edi Iordănescu primul „11” pentru meciul cu Belgia? Au răspuns, la GSP Live, Claudiu Niculescu și Leo Grozavu, experții Gazetei Sporturilor pe perioada Campionatului European.

România a început entuziasmant Euro 2024, 3-0 cu Ucraina. Sâmbătă, urmează, teoretic, un meci și mai dificil. Înfruntăm, de la 22:00, reprezentativa Belgiei.

VIDEO. Leo Grozavu: „100% vor fi schimbări”. Claudiu Niculescu: „Mă gândesc prima dată la Coman”

>

„Este foarte important cum vom gestiona aceste momente, nu e simplu. Este o adrenalină care ne copleșește pe toți și automat vine o refulare. Dacă nu știm să o temperăm și să rămânem echilibrați, riscăm să anulăm tot ce am făcut bine până acum.

Va trebui să fim atenți, pentru că este nevoie de regenerare și recuperare. Din punctul meu de vedere, diferența dintre echipele mari și cele mici este făcută de banca de rezerve. Schimbările au dereglat puțin sistemul; mă refer la atacantul central. Când a ieșit Drăguș, n-am mai putut să ținem de minge, nici reacție nu am mai avut. Clar că va trebui să avem mare grijă. Este o victorie fantastică, e multă euforie; va trebui să știm să o temperăm. După o victorie mare, trebuie să fim atenți”, a declarat Grozavu la GSP Live.

Ultima dată antrenor la Poli Iași, Leo se așteaptă la modificări în formula de start: „Mai mult ca sigur vor fi schimbări cu Belgia, este alt joc, alt adversar, altă strategie, 100% vor fi schimbări. Selecționerul va analiza și va ști ce trebuie să facă. Nu sunt multe modificări de făcut, dar anumiți jucători vor fi lăsați pe bancă în funcție de gradul de oboseală, uzură și accidentări.

La televizor nu vedem tot, asemenea meciuri înseamnă multe contacte și lovituri care nu se văd la TV. La 2-3 zile după meci, zici că te-a bătut cineva cu parul. În euforia momentului, nu le simți. Marea majoritate a jucătorilor sunt la final de sezon și au acumulat multă uzură”.

Mihăilă în locul lui Florinel Coman?

Claudiu Niculescu anticipează că Valentin Mihăilă urmează să-i ia locul în primul „11” lui Coman: „În principiu, ar fi suficiente 5 zile ca să te recuperezi, dar băieții vin după o încărcătură psihică și fizică. Și eu cred că vor fi schimbări cu Belgia. M-aș gândi în special la partea stângă. Florinel Coman s-a pus în slujba echipei, însă Mihăilă a intrat bine, a făcut bine faza defensivă”.

Echipa de start a României contra Ucrainei: Fl. Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - D. Man, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman - Drăguș.

GALERIE FOTO. Imaginea cu Rațiu a făcut înconjurul planetei » Gestul făcut imediat după golul lui Stanciu din România - Ucraina

Când sunt programate următoarele meciuri ale României la Euro 2024:

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și televizate pe Pro TV.

VIDEO. Cum s-a trăit în România golul marcat de Nicolae Stanciu în poarta Ucrainei

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.