Altele

David Popovici, prima reacție după cursa istorică de la Belgrad: „Pot! Trebuie doar mai multă încredere în mine” + sfatul decisiv primit de la antrenorul Adi Rădulescu

+16 Foto
David Popovici, campion european cu un timp fantastic la 100 metri liber / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro), de la Belgrad

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto)  —  miercuri, 19 iunie 2024

David Popovici (19 ani) a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de natație. A încheiat cursa cu un timp extraordinar, 46,88 secunde. GSP asistă la competiția de la Belgrad. Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan au luat primele reacții de la vechiul și noul campion continental.

David Popovici s-a simțit bine în bazinul de la Belgrad. A devenit campion european în proba de 100 de meri liber. Timpul a fost unul impresionant, al 3-lea cel mai bun din istoria cursei.

David Popovici, după aurul obținut la Campionatele Europene de natație

David Popovici a dezvăluit sfatul primit înaintea cursei de aur de la antrenorul Adrian Rădulescu.

„Am încercat să plec mai tare decât în calificări și semifinale. L-am întrebat pe domnul Adi dacă ar fi o greșeală și dacă e normal să îmi fie frică. Mi-a zis să nu îmi fac griji, nu se va întâmpla nimic. Mi-a zis să încerc să plec cât de tare pot.

Am plecat cât de tare am putut, am întors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, așa cred. Dacă nu chiar primul. Trebuie să am mai multă încrede în mine. Eu pot!”, a spus David Popovici, imediat după ieșirea din bazinul de la Belgrad.

+16 Foto
David Popovici, campion european cu un timp fantastic la 100 metri liber / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro), de la Belgrad

David admite că nu se aștepta la un timp atât de bun: „Nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. Mi-ar fi plăcut să câștig aurul, era undeva în spatele minții. Singurele obiective au fost să plec rapid, să îmi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare. Atât!”.

Cred că anul acesta e mai bine decât anul trecut. Am fost la câteva ediții de europene. Parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Mă simt din ce în ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hârtie că mi-am apărat titlul. Dar nu a contat niciodată cu adevărat pentru mine. E un bonus, așa îmi place să mă gândesc. E un bonus
- David Popovici

David Popovici va mai participa în două probe la Campionatele Europene de la Belgrad, cea de 200 metri liber și cea de ștafetă 4x100 m liber, ambele având seriile joi dimineață.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.