Euro 2024

Clauza neștiută din contractul lui Nagelsmann! A fost activată de victoria contra Ungariei de la Euro 2024

Julian Nagelsmann/ foto Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 19 iunie 2024

Julian Nagelsamann (36 de ani), selecționerul Germaniei, a primit prelungirea contractului după ce i-a calificat pe nemți în optimile de la EURO 2024.

Nagelsmann avea o clauză cu Federația Germană de Fotbal conform căreia primea automat prelungirea contractului dacă ajungea cu echipa lui în optimile EURO 2024. Acest lucru s-a întâmplat, Germania a trecut matematic de grupe după 2-0 cu Ungaria.

+15 Foto
Germania - Ungaria, EURO 2024, imagini din meci/ foto: Guliver/GettyImages

Julian Nagelsmann are un nou contract la naționala Germaniei

Julian Nagelsmann va rămâne selecționerul Germaniei cel puțin până în 2026, după Mondialul din SUA, Mexic și Canada, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

Astfel, dacă Federația din Germania vrea să îl dea afara după EURO, trebuie să îi plătească o clauză selecționerului.

Julian Nagelsmann a fost numit pe banca naționalei germane în septembrie 2023, iar până la EURO a avut de pregătit doar meciuri amicale, Germania nu a participat în preliminariile EURO, fiind calificată în calitate de țară gazdă.

Nagelsmann era liber de contract după ce în martie fusese demis de Bayern Munchen, echipă alături de care a câștigat Bundesliga în sezonul 2021-2022. Le-a mai pregătit în carieră pe Hoffenheim și Leipzig.

Germania, prima calificată în optimi la EURO 2024

Germania a început perfect Campionatul European disputat pe teren propriu. A câștigat fără emoții cu Scoția, 5-1, și Ungaria, 2-0.

Cu cele 6 puncte obținute, nemții nu mai pot rata prezența în optimile de finală EURO 2024, sunt pe primul loc în grupa A.

VIDEO. Nemții sărbătoresc calificarea în optimi. O tânără îndeamnă șoferii sa claxoneze, cu steagul Germaniei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.