Euro 2024

Alertă de atac terorist la Euro 2024! Bărbatul, membru ISIS, a fost arestat de Poliție

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție. Foto: NDR

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 20 iunie 2024

Un bărbat de cetățenie irakiană a fost arestat de autoritățile germane cu câteva ore înainte de startul meciului Germania-Ungaria, scor 2-0.

Serviciile de informații din Germania au avertizat că există riscul unui atac terorist la partida disputată de țara gazdă.

Cotidianul spaniol as.com informează că autoritățile au arestat un bărbat care intenționa să comită un atac terorist la Campionatul European.

Conform aceleiași surse, bărbatul reținut într-un oraș în aproprierea Stuttgartului, în Esslingen, era membru ISIS. Cetățeanul irakian a venit în Germania în octombrie 2022, dar se bănuiește că era membru al organizației teroriste încă de când nu pășise pe teritoriul german.

Nancy Faeser, Ministrul de interne, a lăudat promptitudinea forțelor de ordine: „Autoritățile noastre sunt extrem de vigilente, urmăresc fiecare avertizare și atacă cu forța să ne protejeze țara”

+14 Foto
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție. Foto: NDR

Campionat European presărat de incidente

La doar o zi după startul Euro 2024 s-a aflat faptul că într-o localitate de lângă Magdeburg, trei oameni au fost înjunghiați de un individ. Atacatorul a omorât o persoană în timpul meciului Germania - Scoția, scor 5-1, iar imediat după crima comisă a intrat la o petrecere privată și a ucis alte două persoane.

Un fan a venit cu un topor în fan-zone și a fost împușcat de forțele de ordine

Înainte de meciul Polonia - Olanda din prima etapă a Euro 2024, un om a intrat cu un topor în fan-zone. Acesta a încercat să atace oamenii prezenți la eveniment, dar polițiștii au acționat rapid și l-au împușcat pe bărbat, dar acesta este în afara oricărui pericol și va trăi. Acesta avea asupra sa și un cocktail Molotov, ascuns în ghiozdan.

Bătăi între huligani la Serbia-Anglia

Huliganii sârbi și englezi s-au bătut înainte de duelul direct din prima etapă a grupelor Euro 2024. Fanii englezi au atacat un grup de sârbi în fața unui restaurant din Gelsenkirchen.

Meciul a fost catalogat ca unul de risc ridicat. Fanii s-au bătut cu scaune și pumni, iar mulți dintre ei au fost răniți.

VIDEO. Sârbii și englezii, bătaie GENERALĂ înainte de meciul direct de la EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.