Euro 2024

Execuția caraghioasă care a decis Spania - Italia » Număr IMENS de autogoluri în doar 18 meciuri la Euro

+14 Foto
Riccardo Calafiori (22 de ani), fundașul central de la Bologna, a fost autorul unul autogol caraghios în meciul Spania - Italia, din runda cu numărul #2 a Campionatului European din Germania.

Articol de Cristi Preda (foto), Alexandru Tomuțiu  —  joi, 20 iunie 2024

Riccardo Calafiori (22 de ani), fundașul central de la Bologna, a fost autorul unul autogol caraghios în meciul Spania - Italia, scor 1-0, din runda cu numărul #2 a grupelor Campionatului European din Germania.

După o primă repriză în care spaniolii au luat cu asalt careul Italiei, iar paradele reușite de Donnarumma au ținut tabela imaculată, ibericii au primit o mână de ajutor din partea lui Riccardo Calafiori.

În minutul 55, după o incursiune în partea stângă, Nico Williams a trimis mingea în fața porții. Balonul a fost ușor deviat de portarul italian și a ajuns în piciorul lui Calafiori, care se afla în careul mic.

GALERIE FOTO. Autogol caraghios în Spania - Italia. Calafiori, ghinionistul Squadrei Azzurra

+14 Foto
Autogol caraghios în Spania - Italia / foto: Cristi Preda

Apărătorul celor de la Bologna nu a reușit să controleze mingea, care l-a lovit, apoi a intrat în poartă. 1-0 pentru Spania. Italianul s-a prăgușit pe gazon, iar colegii au venit imediat pentru a-l încuraja. Italia nu a reușit să îi pună mari probleme Furiei Roja, care a câștigat un meci pe care l-a controlat pe tot parcursul.

5 autogoluri în 18 meciuri la Euro 2024 vs o singură reușită din lovitură de pedeapsă!

Autogolul lui Calafiori a fost al 5-lea de la această ediție a Campionatului European. S-a ajuns la acest număr după doar 18 partide, ceea ce înseamnă un autogol la doar 315 minute!

Autogoluri la Euro 2024:

Antonio Rudiger (Germania - Scoția, 5-1)
Maximilian Wober (Austria - Franța, 0-1)
Robin Hranac (Cehia - Portugalia, 1-2)
Klaus Gjasula (Cehia - Albania, 2-2)
Riccardo Calafiori (Spania - Italia, 1-0)

În comparație, din penalty s-a înscris un singur gol la acest turneu final. Se întâmpla chiar în meciul de debut, Germania - Scoția 5-1, când Havertz puncta pentru 3-0.

VIDEO. Imnul Italiei, cântat de mii de fani înaintea meciului cu Spania de la EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.