„Lumea motoarelor” din Koln găzduiește și o colecție dedicată lui Michael Schumacher, 55 de ani, considerat de mulți a fi cel mai mare pilot de Formula 1 al tuturor timpurilor # GSP a vizitat expoziția dedicată multiplului campion din F1 și vă prezintă imagini spectaculoase cu moștenirea lăsată în urmă de acesta.
Pentru pasionații de motorsport, colecția privată a lui Michael Schumacher reprezintă principala atracție a „Lumii motoarelor” din Koln, o locație de aproximativ 50.000 de metri pătrați care găzduiește de la monoposturi la volanul cărora Michael Schumacher a scris istorie la bolizi disponibili pentru a fi cumpărați.
Că doriți un Bentley, un Porsche, un Lamborghini, un Mercedes, un Maserati, un Lotus sau un Ferrari, totul este să aveți bani, 100.000 de euro pentru cel mai „cuminte” model.
VIDEO. Pășiți în „sanctuarul” lui Michael Schumacher, lumea roșie a GOAT-ului din Formula 1!
Paradoxal, deși gratuită, vizita „face toți banii”. Un mesaj amplasat la intrare te face să realizezi raritatea și valoarea obiectelor de la fața locului:
„Aici expunem în exclusivitate suveniruri originale din colecția personală a celui mai de succes pilot din istoria Formulei 1, inclusiv toate monoposturile originale din anii în care a devenit de 7 ori campion mondial. Prin această expoziție, vrem să sărbătorim alături de voi cariera unică a lui Michael”.
„Lumea motoarelor” este localizată în Koln, la 20 de kilometri de orașul natal al lui Michael Schumacher, Hürth. O oază de istorie în apropierea locului de proveniență al unuia dintre cei mai mari piloți de monoposturi din toate timpurile.
Monoposturi, echipament original, un „sanctuar” dedicat lui Schumacher
Monoposturi originale din seriile suport în care a concurat Michael Schumacher, replici ale 12 dintre monoposturile în care a concurat în Formula 1, mai bine de 20 de căști și salopete originale purtate de Schumi și peste 40 de trofee originale din cariera acestuia.
Colecția dedicată lui Michael Schumacher te impresionează și copleșește de îndată ce urci la etajul „Lumii motoarelor”.
Primul monopost peste care dai este F2004, bolidul la volanul căruia Schumi a cucerit ultimul lui titlu mondial la piloți, al șaptelea per total.
Te așteaptă apoi monopostul roșu din 2003, înainte ca o vitrină aproape neîncăpătoare să-ți ia ochii. Aceasta conține câteva dintre distincțiile originale pe care Schumi a pus mâinile în ilustra-i carieră. Exemple rapide: trofeul primit la câștigarea Marelui Premiu al Europei în 2006, la numai 101 kilometri distanță de muzeu, pe Nurburgring, și cel pentru locul secund în Marele Premiu din San Marino în 1993.
Michael Schumacher este considerat de mulți a fi cel mai cel mai mare pilot de Formula 1 al tuturor timpurilor. Sunt suficiente numai câteva minute printre lucrurile septuplului campion mondial pentru ca această impresie să fie întărită. Doar Lewis Hamilton mai are 7 titluri în competiția numărul 1 din sporturile cu motor!
O încântare pentru orice fan Formula 1. Iar intrarea este gratuită!
Colecția propune câteva obiecte extrem de interesante, de la ecusoane de acces în padoc purtate de Michael și Corinna Schumacher la mănuși purtate în timpul curselor și aripa-față primită de Schumi drept cadou după titlul cucerit în 2002.
Găsim articole din marile ziare europene după cele mai importante triumfuri ale lui și chiar un monitor pe care sunt difuzate toate cele 91 de victorii pe care le-a obținut în Formula 1.
Monoposturile de F1 sunt impresionante, replici 1 la 1 cu originalele. Regăsim și monoposturile din seriile suport, de exemplu pe cel la volanul căruia Schumacher a încheiat sezonul 1989 de Formula 3 pe locul secund. Acesta este chiar originalul, nu o replică!
Pasiunea pentru karting
Spre finalul expoziției, o secțiune dedicată pasiunii lui Michael pentru karting. Vedem un kart agățat de perete, un Tonykart Extreme Formula Super A de 1,7 metri lungime.
Schumacher a pus tot timpul preț pe karting, fiind convins că acesta reprezintă „școala primară pentru sporturile cu motor, mai ales pentru sentimentul la volan, comportamentul în duelurile de pe pistă și pentru a înțelege depășirile. Nu există o școală mai bună”.
La finalul etajului, înainte de scări, un „centru de control” unde vă puteți pune căștile pe urechi și să ascultați diverse povești despre Michael. Toate relevă cât de mare a fost pilotul Schumacher.
Mașini de lux, noi sau SH, cu prețuri de la 100.000 de euro în plus
La parterul clădirii în care regăsim sanctuarul lui Michael Schumacher există și un sector dedicat mașinilor de lux, scoase la vânzare de noi sau la mâna a doua. Prețurile pleacă de la 100.000 de euro, cum este cazul unui Mercedes cu semnătura lui Roger Federer pe capotă.
Sunt câteva piese rare, de la mașini de epocă la modele de Bentley, electrice, multe mașini de peste 250.000 de euro. În general, „te uiți la ele ca la mașini străine”, apoi treci mai departe! Dar sunt exemplare de top, ceva mai exclusiviste decât cele pe care le vezi în zonele de lux ale Bucureștiului.
439.000 de eurocostă un Ferrari 812 GTS, produs în 2020, la SH, cu 22.600 de kilometri conduși
{{text}}