Nationala

De ce a renunțat Nicolae Stanciu la tricoul cu numărul 10? Ianis aduce lămuriri din interior: „A venit la mine în cameră să mă întrebe”

+37 Foto
Nicolae Stanciu i-a lăsat „moștenire” lui Ianis Hagi tricoul cu #10 / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 21 iunie 2024

În premieră la un Campionat European de seniori, Ianis Hagi a fost „tricolorul” desemnat să poarte tricoul cu numărul zece, un privilegiu de care tatăl său s-a bucurat din plin în anii '90, perioada de vârf a primei reprezentative. Cum s-a ajuns la ipostaza ca Ianis să fie deținătorul celui mai „greu” tricou de la națională?

Ianis Hagi a devenit „decarul” naționalei României în urma gestului nobil făcut de Nicolae Stanciu pentru Olimpiu Moruțan. Căpitanul României a renunțat la numărul 10 pentru a folosi numărul 21 al lui Moruțan, care a ratat Campionatul European din Germania din cauza unei accidentări.

Totul a plecat de la Nicolae Stanciu: „A intrat la mine în cameră să-mi spună dacă vreau să port tricoul cu numărul 10”

Ianis Hagi a dezvăluit care au fost discuțiile purtate în interiorul primei reprezentative chiar înaintea Europeanului:

„A fost o decizie a lui Nicu (n.r - Nicolae Stanciu). Olimpiu înseamnă foarte mult pentru noi, pentru acest grup. Ne-a ajutat și pe teren și în afara lui. După cum știți, suntem o familie imensă aici de ani de zile. Am crescut împreună de mici copii și acum facem performanță la echipa mare.

Nicu venise în cantonamentul de la Mogoșoaia la mine în cameră să îmi spună dacă vreau să port numărul 10, fiindcă decizia lui a fost să poarte numărul lui Olimpiu la acest Campionat European.

În primul rând, l-am felicitat pentru acest gest, iar apoi i-am spus că voi încerca să port acest număr cu mândrie. Pentru tricoul cu numărul 10 am să dau totul pe teren pentru echipa națională”, a mărturisit Ianis Hagi, într-un interviu pentru FRF TV.

Ianis Hagi este primul purtător al tricoului cu numărul 10 din istoria naționalei României care a fost rezervă la meciul de debut al țării noastre la un turneu final european. El a intrat în minutul 62 al partidei cu Ucraina, în locul lui Florinel Coman, la 3-0 pentru „tricolori”.

Nicolae Stanciu, gest emoționant pentru Olimpiu Moruțan

După ce a fost MVP-ul României în fața Ucrainei, Nicolae Stanciu i-a făcut o surpriză lui Olimpiu Moruțan, cel care nu a putut evolua la acest turneu final din cauza unei accidentări.

„Gest de CĂPITAN! Nicu i-a oferit tricoul în care a marcat primul gol la un turneu final lui Olimpiu Moruțan!”.

Fotografia postată de Olimpiu Moruțan pe Instagram

Postarea a fost preluată de Moruțan, care a transmis un mesaj plin de impact pentru căpitanul echipei naționale: „Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil. Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături.

Ești un om atât de bun, cum puțini au sanșa să întâlnească… Felicitări pentru gol și victorie, căpitane”, a scris Olimpiu Moruțan.

Răspunsul lui Stanciu a venit în comentarii: „Te iubesc”, i-a scris colegul său de la echipa națională.

VIDEO Nicolae Stanciu, entuziasmat după victoria categorică cu Ucraina: „Cu siguranță este golul carierei mele”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.