Nationala

Titularul lui Edi Iordănescu, taxat la pauza meciului România - Belgia: „Un pic fricos! Mihăilă măcar s-a agitat”

+40 Foto
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 22 iunie 2024

Dan Alexa, Leo Grozavu și Raul Rusescu au analizat la GSP Live prima repriză a meciului România - Belgia, din grupa E a Campionatului European.

Elanul României a fost tăiat în minutul 2 al disputei de la Koln. Lukaku a protejat și l-a servit excelent pe Youri Tielemans, pentru cel mai rapid gol marcat de „belgieni” la un turneu final.

Dan Alexa, concluziile primei reprize din România - Belgia

„Belgia ne-a dominat. Au găsit tot timpul spațiile în spatele lui Marin. Un mijloc foarte dinamic, Tielemans și Onana foarte buni. Au adus mereu un om în plus între linii. Au sistemul cu 3 fundași și ajung mereu cu mingea jos în zona mediană. Așa ne-au pus mari probleme.

Eu cred că Belgia a fost mai bună, a impus ritmul. A avut un plus de agresivitate. Noi am fost periculoși când am avut liniște, am avut și câteva oportunități de contraatac. Din păcate, nu fructificăm bine acest defect al lor”, a spus Dan Alexa la GSP Live.

Leo Grozavu: „Man a fost un pic fricos”

Leo Grozavu așteaptă un plus de agresivitate din partea „tricolorilor”.

„N-am fost KO, dar am fost dominați total. N-am văzut deloc agresivitate. Am văzut niște dueluri... Burcă e un jucător puternic, dar când a dat de stânca Lukaku a căzut. Au fost multe dueluri de acest gen. N-a fost de netrecut Belgia, dar clar a fost mai bună.

Țările din Vest au acest avantaj, acești imigranți sunt puternici din punct de vedere fizic. Se vede că Doku are forță, chiar dacă Rațiu i-a făcut cât de cât față. Bancu a început mai modest, apoi și-a revenit. Aștept mai mult de la Man! Mihăilă s-a agitat, Man a fost un pic fricos”, a spus Grozavu la GSP Live.

Am primit un gol mult prea devreme, exact ce dorea Belgia. De acolo lucrurile nu au arătat foarte rău. Ne-a dominat Belgia, dar și noi am stat sus. Am avut oportunități. Am arătat bine. Se putea și mai bine? Da, evident!
- Raul Rusescu

VIDEO. „Deșteaptă-te, române!”, intonat cu emoție înaintea de România - Belgia

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.