Euro 2024

Calcule » Cum se califică România în optimile EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia

+39 Foto
Belgia - Radu Drăgușin în România / FOTO: Imago

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 22 iunie 2024

România a pierdut cu Belgia, scor 0-2, dar calculele la calificarea în optimile EURO 2024 rămân destul de simple. Am rămas pe primul loc în grupă și, dacă nu pierdem cu Slovacia, suntem SIGURI de calificarea în faza următoare.

  • Meciul decisiv al României, cel cu Slovacia, are loc pe 26 iunie, ora 19:00;
  • De la aceeași oră, se va disputa Ucraina - Belgia.

Pentru a fi 100% calificați, avem nevoie să nu pierdem cu Slovacia, în ultima etapă. Cu o victorie am ajunge la 6 puncte și am termina automat pe unul dintre primele două locuri, indiferent de rezultatul meciului Ucraina - Belgia.

Clasamentul grupei României înainte de ultima etapă

Calcule: și egalul cu Slovacia ne trimite în optimi!

Cu un egal în meciul cu Slovacia, am ajunge la 4 puncte, la egalitate cu slovacii, și am termina peste ei, datorită golaverajului superior. În orice caz, un egal cu slovacii ar califica ambele echipe în optimi, Belgia și Ucraina ar juca un meci decisiv pentru ieșirea din grupă.

Am termina pe locul doi 100% dacă am face egal cu Slovacia, indiferent de rezultatului dintre Belgia și Ucraina.

+39 Foto
Belgia - România / foto: Imago Images

Cum ne calificăm, dacă pierdem cu Slovacia

Și cu 3 puncte am putea să ne calificăm, dar cu condiția să terminăm pe locul 3 în grupă. Dacă pierdem cu Slovacia, avem nevoie ca Belgia să o bată pe Ucraina pentru a nu termina pe ultimul loc.

În cazul în care se îndeplinește această condiție, stăm la mâna punctajelor echipelor din celelalte grupe.

Situația în celelalte grupe: avem nevoie ca două dintre scenarii să se aplice

În grupa A, Scoția are 1 punct, Ungaria 0. Cele două se întâlnesc în ultima etapă, iar cu un egal între ele am fi peste ele în lupta pentru locul 3. Dacă Ungaria bate, trebuie să o facă la mai puține goluri decât am pierde noi cu Slovacia.

În grupa B, Albania și Croația au câte un punct. Albania joacă cu Spania, Croația cu Italia, deci avem nevoie ca niciuna să nu câștige pentru a fi sub noi.

În grupa C, Slovenia și Danemarca au câte 2 puncte, Serbia are unul. Slovenia joacă cu Anglia în ultima etapă, Serbia cu Danemarca. Avem nevoie ca Serbia să nu bată Danemarca și Anglia să o bată pe Slovenia

În grupa D, Austria are 3 puncte, golaveraj +1, iar în ultima rundă joacă cu Olanda. Avem nevoie ca austriecii să piardă la o diferență de scor cel puțin egală cu noi pentru a fi sub România.

În grupa F, Cehia și Georgia au câte un punct. Cehia are meci cu Turcia, care are 3 puncte, Georgia cu Portugalia, calificată deja. Cel mai simplu ar fi ca Georgia și Cehia să nu-și câștige meciurile. Dar, am putea termina și peste Turcia, dacă ar pierde cu Cehia și ar termina pe 3. Turcia are golaveraj -1, noi avem +1, în acest moment.

VIDEO. Imagini impresionante. Imnul României a răsunat la Koln

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.