Euro 2024

„Blatul perfect” la România - Slovacia? Un celebru jurnalist spaniol avansează un scenariu-șoc la Euro 2024

+40 Foto
Florin Niță și Valentin Mihăilă în România - Belgia, foto: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  Sunday, 23 June 2024

România a fost învinsă de Belgia, scor 0-2, dar e la mâna ei în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. Un posibil „blat” cu Slovacia este adus în discuție de presa internațională.

Grupa E este cea mai echilibrată de la Euro 2024. România, Belgia, Slovacia și Ucraina au câte 3 puncte înaintea rundei decisive.

Partidele Slovacia - România și Ucraina - Belgia sunt programate miercuri, de la ora 19:00.

Scenariul „bombă”: blat perfect la România - Slovacia?

„Tricolorii” conduc pentru moment grupa. Victoria din fața Ucrainei, 3-0, le oferă avantajul golaverajului. Principalul criteriu de departajare este cel al meciurilor directe, dar este anulat în situația actuală, când fiecare echipă are câte o victorie și o înfrângere. Și cotele la pariuri au scăzut drastic pentru o remiză în ultima rundă între România și Slovacia.

Varianta unui remize între „tricolori” și slovaci a fost adusă în discuție pe contul de X numit „MisterChip”. Este pagina controlată de Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, unul dintre cei mai importanți jurnaliști spanioli, cu peste 3,5 milioane de urmăritori pe rețeaua socială menționată.

„Cu un egal în ultima etapă, România și Slovacia merg împreună mai departe și elimină pierzătoarea duelului Belgia - Ucraina. Dacă ambele partide se încheie la egalitate, toate termină peste Ucraina. Pare un blat perfect”, a scris MisterChip pe contul de Twitter.

Are dreptate MisterChip? Ce spun calculele

În scenariul avansat de MisterChip, România și Slovacia ar ajunge la 4 puncte. Nu ar mai conta ce se întâmplă între Belgia și Ucraina:

  • Dacă Belgia o bate pe Ucraina, clasamentul ar arăta: Belgia (6), România (4), Slovacia (4), Ucraina (3).
  • Dacă Ucraina o bate pe Belgia, clasamentul ar arăta: Ucraina (6), România (4), Slovacia (4), Belgia (3)
  • Dacă Belgia remizează cu Ucraina, clasamentul ar arăta: România (4)/Belgia (4), Slovacia (4), Ucraina (4).

Ucrainenii ar încheia pe ultima poziție. Au cel mai slab golaveraj. În proporție de 99%, cu 4 puncte se califică în optimile de finală și ocupanta locului 3.Sunt șanse mari ca „tricolorii” să meargă mai departe și cu un eșec. Condiția obligatorie este ca Belgia să o învingă pe Ucraina! Apoi ar depinde de jocul rezultatelor.

Încă un detaliu important: Slovacia - România se joacă în ultima zi a grupelor. În acel moment vor fi cunoscute situațiile din grupele A, B, C și D.

Partida de miercuri va fi un moment de răscruce, momentul adevărului pentru fiecare român. Am simțit o emulație incredibilă, căldura tuturor, însă trebuie să strângem rândurile. Această generație va răsplăti suporterii cu o calificare
- Edi Iordănescu despre România - Slovacia

GALERIE FOTO. Cele mai tari 20 de imagini de la Euro 2024

+20 Foto
Ivana Knoll

Criteriile de departajare de la Euro 2024

Primul criteriu de departajare în cazul unei egalități de puncte este cel al meciurilor directe. Al doilea este reprezentat de golaverajul superior, urmat de cel al criteriului golurilor marcate.

Dacă și după ce s-au aplicat cele 3 criterii, în cazul în care există o egalitate între 3 echipe, două dintre ele nu pot fi departajate, se reia procesul doar cu cele două formații. În continuare, se pot aplica următoarele criterii secundare:

  • golaveraj superior în toate meciurile din grupe
  • număr mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupe
  • cel mai mic punctaj disciplinar pe baza cartonașelor galbene și roșii primite de jucători și oficialii echipei în toate meciurile din grupe (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte)
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene (dacă este cazul Germaniei, echipă gazdă, se trage la sorți).

VIDEO. „Deșteaptă-te, române!”, intonat cu emoție înaintea de România - Belgia

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.