Euro 2024

Bild laudă curajul României, Gazzetta remarcă doi tricolori-cheie + The Guardian: „Românilor le-a lipsit un atacant cinic!”

Spatele lui Denis Alibec, acoperit cu tatuaje, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 23 iunie 2024

Presa europeană a remarcat diferența de valoare din jocul de la Koln și că ultima etapă din grupa E va fi una a morții! Marca scrie că azi „Belgia a fost net superioară României, iar grupa este incredibil de strânsă”, iar Bild subliniază că „România a fost curajoasă”.

Presa de pe continent, la unison, a scos în evidență victoria meritată a naționalei de pe locul al treilea în clasamentul FIFA și faptul că România a dovedit în repriza secundă că n-a câștigat întâmplător cu Ucraina în prima rundă a grupei E. Și insistă pe impresia că România, surpriza etapei inaugurale la CE 2024, s-a înclinat în fața unui adversar mai bun.

Marca: „Belgia este încă foarte vie în acest Euro 2024"

Cotidianul spaniol a titrat în cronica online: „Echipa lui Tedesco a fost net superioară României, iar grupa e foarte strânsă, toate cele patru echipe având câte trei puncte. Golurile marcate vor fi cruciale pentru a decide cine merge mai departe între cele mai bune 16 formații ale Europei".

AS: „Un De Bruyne galactic reacționează la timp"

Alt ziar din Madrid merge pe aceeași linie: „De Bruyne, ales omul meciului, a condus Belgia spre victorie. Cele patru echipe din Grupa E intră la egalitate în ultima etapă. Belgia, biciuită de un Kevin De Bruyne galactic, a reacționat la timp pentru a urca în trenul pentru «optimi». S-a impus (2-0) în fața României, marea surpriză a ţnceputului la Euro 2024. Victoria belgiană anunță o rundă de infarct și două partide foarte palpitante".

Gazzetta dello Sport: „Man și Mihăilă puteau întoarce meciul"

Cel mai bine vândut jurnal italian de sport a scos clar în evidență că „Repriza secundă de la Koln a fost mai echilibrată, Stanciu și colegii săi încercând să pătrundă mai ales prin centru. Man și Mihăilă, extremele care au promovat recent în Serie A cu Parma, și-au creat câteva ocazii bune, dar le-au ratat.

Nici Lukaku nu s-a deblocat, dar Belgia a făcut-o. Tielemans și De Bruyne au uimit România. Un alt gol i s-a anulat cu VAR atacantului (e al treilea la acest turneu), ţnsş trupa lui Tedesco s-a trezit din nou în lupta pentru «optimi», într-o grupă care este încă foarte deschisă"

L'Equipe: „Belgia și-a revenit și a supus revelația grupei E"

Cotidianul numărul 1 din Franța a privit mai mult spre învingători: „Învinsă luni, în meciul de deschidere, Belgia și-a revenit în grupa E cu o victorie (2-0) în fața României sâmbătă seara. Formația Domenico Tedesco a reușit o prestație convingătoare, cu Kevin De Bruyne marcând golul decisiv pe final de meci".

+40 Foto
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP

Bild: „Curajoșii românii au ratat cea mai mare ocazie prin Man"

Tabloidul cu cel mai mare tiraj din Europa scrie: „Victorie eliberatoare pentru Belgia. «Dracii Roșii» au celebrat golul fulgerător al lui Tielemans, Lukaku a sărbătorit prea devreme

Românii au fost curajoși și au ratat cea mai mare ocazie a părții secunde. Apărătorul Mogoș a vorbit clar despre spiritul de echipă: „Chiar dacă aș sta pe bancă sau în tribună, m-aș arunca de pe un pod pentru echipa națională a României. Și toți ceilalți sunt ca mine".

The Sun: „De Bruyne a fost peste tot și și-a primit răsplata"

Și englezii și-au axat comentariile elogioase pentru campionul din Premier League: „«Dracii Roșii» își revin după debutul horror la Euro 2024 și acum toate echipele din grupa E se află la egalitate cu trei puncte.

Kevin De Bruyne a primit, în fine, răsplata meritată pentru o seară strălucitoare în care a scos Belgia din coșmarul trăit cu Slovacia. Căpitanul belgienilor a fost pur și simplu peste tot pentru echipa lui Tedesco, împingând-o înainte și refuzând să accepte altceva decât victoria".

Daily Mail: „Belgienii ajung la Euro, jucând un fotbal minunat"

Un alt tabloid englez avertizează în privnța "tricolorilor": „Nu excludeți încă România! A pierdut azi, dar a demonstrat încă o dată că va rămâne în acest turneu pe termen lung. La finalul meciului, jucătorii s-au dus la fani pentru a le mulțumi și e clar că suporterii încă se bucură de prezența șa Euro.

Acum, atenția se îndreaptă spre Slovacia. Lupta este strânsă, atât de strânsă. O dată cu victoria, Belgia a urcat pe locul al doilea, după România, la numărul de goluri marcate. Nimeni nu poate spune cine va ieși din grupă?"

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.