Nationala

„Ne-au spart în prima repriză pe flancuri!” » Detaliul care a făcut KO echipa națională cu Belgia, dezvăluit chiar din vestiar

Articol de Andrei Crăiţoiu, Sergiu Alexandru  —  duminică, 23 iunie 2024

România n-a mai produs o nouă minune cu Belgia și-a pierdut 0-2 cel de-al doilea meci din grupa de Euro 2024. La finalul confruntării de la Koln, Valentin Mihăilă (24 de ani) a făcut analiza partidei și-a vorbit despre viitorul echipei naționale la acest turneu final.

Mihăilă a început cu Belgia ca titular, asta după ce o răceală puternică l-a scos din cărți pentru meciul de debut cu Ucraina. Mijlocașul de 24 de ani a vorbit la final despre confruntarea cu „diavolii roșii”.

Valentin Mihăilă: „Nu cred că ne-au debusolat cu acel gol pe care l-am primit în primele minute”

„Un meci foarte, foarte greu, echilibrat. Dacă eram mai atenți în fața porții altul era rezultatul. Nu cred că ne-au debusolat cu acel gol pe care l-am primit în primele minute, dar nu este OK. Am continuat să ne creăm ocazii, iar în repriza a doua chiar am echilibrat foarte bine jocul. Am avut ocazii de a marca, dar nu le-am fructificat și s-a văzut pe tabelă”, a explicat Mihăilă.

Chiar dacă am pierdut cu Belgia, „șansele sunt reale pentru o calificare și depinde doar de noi ce vom face la meciul cu Slovacia”, a spus mijlocașul.

Discuție cu Iordănescu și un sărut părintește pe creștet

Întrebat de discuția pe care a purtat-o cu selecționerul pe gazon înainte de startul meciului, discuție surprinsă de camerele UEFA, Mihăilă a explicat:

Discuția dintre selecționer și Mihăilă

„Am vorbit cu Mister niște chestiuni tactice înainte de meci. Mi-a spus cum să mă poziționez pe teren, ce ar trebui să fac. De obicei avem discuții individuale cu jucătorii care încep meciurile ca titulari”.

Iar despre discuția de la pauză din vestiar, mijlocașul de 24 de ani a concluzionat în fața presei din România.

„Am intrat altfel după pauză, iar Belgia a făcut și ea un pas înapoi. Așa mi s-a părut jocul. Mister ne-a motivat și ne-a spus că nu avem nimic de pierdut! Am continuat să facem ce am făcut în prima repriză, am schimbat câteva chestiuni pe fază defensivă și s-a văzut. N-au reușit să ne spargă la fel de ușor cum ne-au spart în prima repriză pe flancuri. Apoi... A fost vina noastră pentru că n-am reușit să înscriem”, a spus.

+39 Foto
Belgia - România / foto: Imago Images

„Trebuie să intrăm cu gândul să câștigăm acel meci și cred că putem să facem asta”

Mihăilă a fost chestionat inclusiv despre un posibil „blat” în ultima etapă de la Euro, cu Slovacia.

„Nu ai cum să intri mental ca jucător, ca echipă să faci egal într-un meci. Ții de 0-0 și în minutul 91... Scorul de egalitate de ne califică pe amândouă. Eu nu vreau să fac calcule. Trebuie să intrăm cu gândul să câștigăm acel meci și cred că putem să facem asta”, a mai punctat Vali.

Atmosfera a fost superbă, au fost din primul până în ultimul minut cu noi. Mă bucur când văd clipuri de pe străzi ei, mă bucur că sunt român când îi văd. Ne fac mândri, sper să fie alături de noi până în ultima clipă

Valentin Mihăilă, mijlocaș România

Imnul României, cântat incredibil de fanii naționalei înainte de meciul cu Belgia. Atmosferă senzațională făcută de suporterii „tricolorilor”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.