Nationala

Comentarii dure după cea mai controversată fază a partidei Belgia - România 2-0: „Henț clar! Sunt directive de la UEFA!”

+39 Foto
Youri Tielemans (numărul 8), autorul golului din minutul 2 și jucătorul pe care l-a lovit mingea în mână, în minutul 65

Articol de Emanoil Ursache  —  duminică, 23 iunie 2024

România a cedat, scor 0-2, în al doilea meci al grupei E de la EURO 2024, în fața Belgiei, însă partida ar fi putut să aibă un altfel de deznodământ dacă arbitrul Szymon Marciniak ar fi consultat VAR-ul în minutul 65 al jocului, la un posibil henț comis în careul advers de Youri Tielemans în careul „dracilor roșii”.

Dennis Man a încercat să pătrundă în careul belgienilor, însă a fost blocat în drumul către gol de către Wout Faes, care a degajat ulterior balonul în mâna lui Tielemans. Faza a fost una ciudată și a creat dezbatere pe parcursul și la finalul partidei inclusiv între cititorii Gazetei Sporturilor.

+39 Foto
Belgia - România / foto: Imago Images

O decizie care a creat polemică

Pe de o parte, este evident că Youri Tielemans nu a avut nicio intenție să lovească balonul cu mâna. Pe de altă parte, numeroase decizii de arbitraj luate în ultimii ani au condus la dictarea unor lovituri de pedeapsă în situații mult mai puțin evidente decât cea din meciul de sâmbătă.

Astfel, au fost toate ingredientele pentru a se crea o polemică inclusiv printre cititorii GSP. În timp ce unii dintre ei au fost de partea centralului Marciniak, alții au acuzat că echipa națională a României a fost, pur și simplu, furată.

„Henț clar! Directive de la UEFA că nu au ce căuta echipe mici mai departe și proștii visează”

Mai urmăriți meciul o dată și poate acceptați că am fost dominați în prima repriză. Chiar și a doua (UN gol anulat, UN gol valid) și voi cereți UN penalty la UN henț involuntar. Când cea mai mare problemă a meciului a fost lipsa de chimie și organizare, lipsa de spirit de echipă și prea mult egoism, pe când belgienii și la 2-0 au avut alte două ocazii, și în careu când puteau da la poarta. Tot pase la coechipier au dat” - Dan Spaur.

Comentarii pro și contra deciziei arbitrului Szymon Marciniak:

„Arbitraj impecabil...nu se dă niciodată henț la așa ceva..citiți regulamentul!” - Alin Alinutz FcDb.

Comentarii pro și contra deciziei arbitrului Szymon Marciniak:

„Băi, ăștia cu penalty, ați rămas cu regulamentul din 1989? Mai evoluați și voi suporteri de canapea” - Gaby Jardel.

Comentarii pro și contra deciziei arbitrului Szymon Marciniak

„Henț clar! Directive de la UEFA că nu au ce căuta echipe mici mai departe și proștii visează” - Florescu Pele Florin

„Așa a și fost. Trebuia penalty. Aici a fost mânăreală curată. Henț clar” - Cristina Dany

„Penalty clar” - Andreas Stav

Comentarii pro și contra deciziei arbitrului Szymon Marciniak:

VIDEO Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live meciul decisiv cu Slovacia: „E un dezavantaj absolut că avem o zi în minus de odihnă”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.