Nationala

Presa din Polonia pune tunurile pe români, după ce arbitrajul lui Marciniak a fost criticat: „Szymon a știut bine!”

Szymon Marciniak, „centralul” care va conduce România - Belgia

Articol de Tudor Belivacă  —  duminică, 23 iunie 2024

Presa din Polonia reacționat după ce arbitrul Szymon Marciniak, polonez și el, a fost acuzat că nu a verificat un posibil penalty pentru România, în înfrângerea „tricolorilor” cu Belgia, scor 2-0.

În minutul 65 al partidei fundașul belgian Faes a degajat o minge care l-a lovit în mână pe Youri Tielemans, în careu. Szymon Marciniak nu a verificat faza, iar meciul a continuat.

Presa poloneză a criticat maniera în care presa română a abordat decizia lui Marciniak și a explicat, prin intermediul unui alt arbitru polonez, de ce nu s-a acordat lovitura de la unsprezece metri.

Momentul în care mingea atinge mâna lui Youri Tielemans

Presa poloneză: „Echipa lor nu era favorită”

„Românii sunt foarte supărați de înfrângere împotriva Belgiei, chiar dacă echipa lor nu era favorită. „Dracii roșii” au câștigat împotriva lor la 2-0 și situația din grupa aproape s-a întors la început. Asta înseamnă că fiecare echipă are același număr de puncte”, a notat presa poloneză.

„Greșiți și merită să ne amintim conversația pe care am avut-o cu fostul arbitru polonez, Adam Lyczmanski, cu privire la această situație «Merită scris în bold. Poate că este un fel de promovare a unui accident, dar regulile sunt simple: dacă trag în mine sau în coechipierul meu, nu este henț. Dacă mingea a fost jucată de un alt jucător.

Dacă mingea a fost jucată de un belgian și a fost lovit colegul lui , chiar dacă mâna era departe de corp, toată treaba e că mingea a fost jucată de un coechipier. Nu poate fi vorba de o abatere. De aceea s-a întâmplat atât de repede. Szymon a știut foarte bine cine a jucat mingea», a spus expertul nostru”, a notat ziarul polonez Przeglad Sportowy.

România a pierdut a doilea duel din grupa E la Euro 2024 împotriva Belgiei cu 2-0. În momentul de față, în grupa României toate echipele au 3 puncte și fiecare are o șansă reală la calificarea în optimi. România va întâlni Slovacia în ultimul meci din faza grupelor, în timp ce Belgia va da peste Ucraina.

VIDEO: Belgia - România 2-0. Valentin Mihăilă a analizat partida de la Koln: „Nu putem intra la gândul cu un egal contra Slovaciei. Pentru mine, scorul din seara asta nu e unul corect”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.