Nationala

Ce scriu rușii despre „blatul” care ar trimite Ucraina acasă: „Oare va fi trădată mișelește?”

Naționala Ucrainei, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  duminică, 23 iunie 2024

România a pierdut al doilea meci de la Euro 2024, 0-2 cu Belgia, dar „tricolorii” sunt la mâna lor pentru calificarea în optimi. Cu un egal în fața Slovaciei miercuri, 26 iunie, ambele formații sunt aproape calificate. De altfel, grupa E de la Euro 2024 este de departe cea mai echilibrată. Toate echipele sunt la egalitate de puncte înainte de ultimul meci, situație unică în istoria Campionatelor Europene.

Presa din Rusia a urmărit cu atenție evoluția partidelor din grupa Ucrainei de la Euro 2024 și a stabilit concluziile: naționala lui Rebrov ar putea pleca acasă în cazul în care România va remiza cu Slovacia și nu va reuși să-și câștige duelul cu Belgia. Ucraina are 3 puncte la acest Campionat European după ce a învins-o pe Slovacia, scor 2-1. În primul meci a cedat în fața României, scor 0-3.

Rusia se află în acest moment într-un conflict militar cu Ucraina, început la ordinul lui Vladimir Putin. A fost exclusă din competițiile internaționale de FIFA și UEFA.

Presa din Rusia, despre „blatul” care ar trimite acasă Ucraina

Rușii au dedicat un amplu articol parcursului Ucrainei de la Euro 2024 pe care l-au intitulat: „Oare va fi trădată mișelește? De ce rezultate are naționala pentru a ajunge în optimi”.

„În grupa E, înainte de ultima etapă a apărut cea mai confuză situație. După două meciuri, toate echipele au câte trei puncte. Cu toate acestea, șansele fiecărei naționale sunt diferite, iar Ucraina pare că este cea mai puțin favorită.

Pentru a se califica în optimi ucrainenii trebuie să învingă Belgia. În funcție de rezultatul din meciul Slovacia - România poate termina chiar pe primul loc! Dar, dacă România va câștiga, va termina pe 2. Dacă pierde sau face egal cu Belgia, se poate gândi doar la locul 3. În acel context totul va depinde de rezultatele din meciurile rivalelor ei. În cazul unei remize cu Belgia, va termina pe 3 doar dacă una dintre Slovacia și România se va impune. 4 puncte sunt suficiente pentru a obține calificarea.

Dacă pierde, selecționata lui Rebrov ajunge pe 3 doar dacă România câștigă. Va fi foarte greu să iasă din grupe cu 3 puncte în orice context. Oricum, Ucraina nu ar trebui să se bazeze pe rivali. La urma urmei, atât Slovacia, cât și România sunt mulțumite cu un egal. Românii vor termina pe 1 sau 2, iar slovacii pe 3. Aceste naționale nici măcar nu trebuie să facă un efort prea mare pentru a ieși din grupe.

Și, chiar dacă vor pune osul, e de așteptat să existe o înțelegere pentru a lăsa Ucraina acasă. Așa s-a întâmplat și în 2004, atunci când Suedia și Danemarca au remizat, scor 2-2, și au lăsat acasă Italia. Momentan, nu este clar dacă cele două naționale vor juca la egal. Dar, conform istoriei, dacă ambele echipe au nevoie de acest rezultat, asta se va întâmpla. Chiar și cotele spun totul.. pentru o remiză este cea mai mică cotă din secolul XXI! Vom urmări cu mare interes”, notează presa din Rusia.

  • În scenariul în care România și Slovacia termină la egalitate:
  • Dacă Belgia o bate pe Ucraina, clasamentul ar arăta: Belgia (6), România (4), Slovacia (4), Ucraina (3).
  • Dacă Ucraina o bate pe Belgia, clasamentul ar arăta: Ucraina (6), România (4), Slovacia (4), Belgia (3)
  • Dacă Belgia remizează cu Ucraina, clasamentul ar arăta: România (4)/Belgia (4), Slovacia (4), Ucraina (4).

Match Preview, Scoția - Ungaria, Euro 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.