Nationala

Ce crede Cristian Tudor Popescu despre comentatorii de la Euro 2024 » Schimbarea majoră pe care a remarcat-o: „S-a petrecut peste noapte și nu am o explicație”

Cristian Tudor Popescu

Articol de Remus Dinu  —  luni, 24 iunie 2024

Cristian Tudor Popescu s-a pronunțat, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, pe marginea transformării pe care a sesizat-o la naționala României pe durata Europeanului. Gazetarul remarcă o schimbare a mentalității în rândul „tricolorilor”, însă au mai existat alte două detalii punctate de CTP: prestația comentatorilor de la PRO TV, pe care o consideră una reușită, precum și imaginile civilizate oferite de suporterii români prezenți în Germania, un alt plus, în viziunea sa.

Ca de fiecare dată la un turneu final, discuțiile despre stilurile și abordările oamenilor desemnați să asigure comentariul competiției au provocat păreri pro și contra în fenomen. EURO 2024 n-a făcut notă discordantă, însă CTP, care a mai taxat anul trecut maniera în care un meci al naționalei a fost relatat din cabină, le-a acordat un vot de încredere crainicilor de la trustul PRO.

Cristi Petre, o voce consacrată în special la turneele de tenis, și Ion Alexandru, redactor-șef eurosport.ro, sunt cei care au comentat meciul României cu Belgia. „Comentariile lor nu mai sunt absurd patriotice”, remarcă scriitorul.

CTP: „Comentariile celor de la televizor nu mai sunt absurd patriotice”

„Vreți să vă mai spun o schimbare? Totul se schimbă și e miraculos... Comentariile celor de la televizor nu mai sunt absurd patriotice.

Am și scris la un moment dat, nu mai știu la ce meci... Cei doi comentatori (n.r. - Emil Grădinescu și Costi Mocanu, la Israel - România) desfășurau un alt meci în comentariul lor decât ce era pe teren.

Părea că noi jucăm extraordinar, că suntem pe cai mari, că-i zdrobim pe adversari. Pe teren, dimpotrivă, se întâmpla contrariul! Asta considerau ei că e un comentariu patriotic, ca și cum cei din teren i-ar fi auzit și s-ar fi mobilizat. Atingând absurdul!

Or, acum am văzut, în meciul cu Belgia, comentarii bune... Sigur, în favoarea echipei naționale, dar apăsând pe aspectele pozitive ale jocului nostru și, în același timp, recunoscând superioritatea uneori netă, vizibilă, a echipei Belgiei. Iată și aici un progres îmbucurător!

Au avut o atitudine patriotic realistă, care e mult mai plăcut de ascultat și de privit decât ce auzisem până acum, pentru unul ca mine. Nu am o explicație pentru toate aceste îmbunătățiri apărute peste noapte, efectiv”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu, pentru GSP.ro.

Cristian Tudor Popescu salută prestația comentatorilor de la Belgia - România

Andrei Grecu, Cristian Pintea, Ion Alexandru, Cristi Petre, Bogdan Nevel, Mihai Mironică și Mihai Crăciun fac parte din echipa de comentatori pe care PRO TV mizează la EURO 2024.

VIDEO „Deșteaptă-te, române!”, intonat de fanii naționalei înainte de meciul cu Belgia. Atmosferă de zile mari produsă de suporterii „tricolorilor”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.