Nationala

Florin Niță, direct în TOP! Portarul României, peste Donnarumma și Oblak

Florin Niță, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  Sunday, 23 June 2024

Florin Niță (36 de ani), portarul echipei naționale, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în meciul cu Belgia de la Euro 2024. Goalkeeperul, liber de contract în acest moment, a avut câteva parade fabuloase, însă nu a fost suficient pentru ca România să obțină măcar un rezultat de egalitate.

Niță a urcat într-un clasament al paradelor la Campionatul European din Germania. Depășește portari mult mai bine cotați, precum Gianluigi Donnarumma (25 de ani), Mike Maignan (28 de ani) și Jan Oblak (31 de ani).

Florin Niță, pe locul 2 într-un top la Euro 2024

Portarul României este pe locul 2 în topul goalkeeperilor cu cele mai multe parade de la Euro 2024, după primele două meciuri. Pe prima poziție se află Giorgi Mamardashvili (23 de ani), portarul naționalei Georgiei.

Omul din poarta Valenciei a avut 15 parade în meciurile Georgiei cu Turcia și Cehia de la Euro 2024. Dacă în primul meci a cedat fără drept de apel, scor 1-3, în cel de-al doilea meci a obținut primul punct din istorie la un turneu final.

Florin Niță, pe locul 2 în topul portarilor cu cele mai multe parade de la Euro 2024, foto: X

Ca o comparație, Florin Niță, portarul de bază al României, a primit două goluri în meciurile cu Ucraina și Belgia, dar a avut 10 parade. Cu Belgia a făcut un meci excelent, dar nu a fost suficient pentru ca România să obțină punctul de care avea nevoie pentru a ajunge în optimile turneului final din Germania.

Topul este completat de Gulacsi, portarul naționalei Ungariei, Donnarumma (Italia) și Verbruggen (Olanda). Maignan sau Oblak, portari cotați la zeci de milioane de euro, nu se află în topul publicat de UEFA.

Îmi doresc să ne montăm mai bine pentru meciul cu Slovacia și la final să ieșim învingători. Trebuie să ne bucurăm de calificare, asta îmi doresc. Sunt dezamăgit, îmi pare rău că nu am putut face mai mult.

- Florin Niță, după Belgia - România 2-0

VIDEO. Leo Grozavu și Dan Alexa au dat note după Belgia - România 2-0: „A fost inexistent: 4,5”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.