Tenis

Confuzie generală în circuitul ATP după anunțul operației lui Andy Murray » Mister în jurul participării la Wimbledon

Andy Murray s-a accidentat în turneul de la Queen's. Foto: Imago

Articol de David Marinescu  —  duminică, 23 iunie 2024

Andy Murray a suferit o nouă operație la spate în acest weekend, iar toate informațiile duceau către o absență de la Wimbledon, acolo de unde va lipsi și Rafael Nadal. De altfel, așa a anunțat azi și ATP pe X, fostul Twitter.

Totuși, în prezent este o confuzie generală în circuit, în condițiile în care ATP a șters anunțul din această după-amiază. Fostul lider ATP s-a accidentat în turul al doilea de la Queen's, iar imediat a luat decizia să se opereze.

Primele informații au apărut în presa din Marea Britanie că va lipsi cel puțin 6 săptămâni de pe teren, asta însemnând că nu va putea participa la Wimbledon, competiție care va începe pe 1 iulie 2024.

ATP a anunțat absența lui Murray la Wimbledon, apoi a șters mesajul

Așa că și ATP s-a grăbit să posteze pe rețelele de socializare: „După o operație la un chist pe canalul spinal, Andy Murray este out de la Wimbledon. Recuperare rapidă, Andy, o să-ți simțim lipsa acolo”.

Însă, la doar câteva ore după, tweet-ul a fost șters de pe internet, în condițiile în care echipa lui Murray ar fi anunțat că nicio decizie nu s-a luat în privința participării la Wimbledon.

Acum, „misterul” continuă cu doar câteva zile înainte de startul turneului favorit al scoțianului, susțin jurnaliștii britanici.

Pe tabloul feminin, Simona Halep nu a primit wildcard din partea organizatorilor englezi.

Murray, „diamantul” tenisului britanic în 15 ani, cu 2 medalii de aur la Jocurile Olimpice și 3 titluri de Mare Șlem

Andy Murray este unul dintre cei mai valoroși jucători ai ultimilor 15 ani, dar operațiile la spate i-au cauzat nenumărate probleme în ultimii 7-8 ani.

Totul a început cu prima intervenție din 2017, când era pe primul loc în lume, iar scoțianul nu a mai fost același jucător după revenire. Până atunci, Murray obținuse două medalii de aur la Jocurile Olimpice, dar și 3 titluri de Mare Șlem, două la Wimbledon și unul la US Open.

Andy Murray a ridicat a doua oară trofeul de la Wimbledon, în 2016. Foto: Imago

De asemenea, Andy a fost și unul dintre cei mai ghinioniști jucători în deceniul trecut, cu 8 finale pierdute, dintre care 5 la Australian Open și câte una la Roland Garros, Wimbledon și US Open. Murray a fost în mai multe rânduri și lider în clasamentul ATP, având lupte aprige cu rivalii Djokovic, Nadal sau Federer.

VIDEO. Campioana de la Wimbledon 2023 s-a accidentat cu 10 zile înainte de startul turneului de Mare Șlem

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.