Germania n-a pierdut cu Elveția, scor 1-1, a salvat in extremis remiza printr-un gol creat de rezerve: Raum centrare, reușită Fullkrug. Ce implicație a avut românul Cătălin Popa, în camera VAR, la o decizie ce a creat furie în tabăra nemților.
1. Inventivitatea elvețienilor merge mai sus
Elvețienii sunt printre cei mai creativi fani prezenți la Euro. De la costumele cu steagul național la pălăriile cu bucata de cașcaval în cap, de la desenele pe față la talăngile amuzante de la gât. Zgomotoși, veseli, amuzanți, cei din Țara Cantoanelor au dus „războiul comparațiilor” la alt nivel.
După disputa culinară, haioasă, între națiuni, detaliu sesizabil pe pancartele fanilor, elvețienii au impus un alt trend. O doamnă avea un afiș pe care scria „Matterhorn este mai înalt decât Zugspitze”. Cel mai înalt vârf al muntelui helvet este la 4.478 de metri, nemții se „mândresc” cu doar 2.962 de metri.
Pe stadion, la fel ca aproape toată ziua la Frankfurt, cele două națiuni de suporteri sunt la înălțime, extrem de vocali și creând, fiecare, o atmosferă splendidă. Elvețienii și-au exersat și vocea, interpretând, profetic, în startul partidei, celebrul refren: "Che sera sera" (Ce va fi va fi).
10 euroeste cel mai ieftin loc de parcare în preajma stadionului din Frankfurt, ca să vă faceți o idee pentru miercuri, când e România - Slovacia. Iar locația e la peste doi kilometri de stadion
2. Primul „11” al Mannschaft-ului a devenit clasic. Dar va fi o „fisură”
Germania a început din nou cu același prim „11” cu care a debutat și în victoriile precedente, cu Scoția (5-1) și cu Ungaria (2-0). Nemții sunt primii, de la Spania și Islanda la Euro 2016, care folosesc aceeași formulă de start în toate cele trei partide din faza grupelor.
Practic, selecționerul s-a ținut de cuvânt. "Nu plănuiesc să schimb echipa de start. Nu vreau să iau în considerare riscul cartonașelor galbene deoarece am încredere totală în jucători. Dacă un jucător va fi suspendat, vom avea cu cine să-l înlocuim", a declarat Julian Nagelsmann, potrivit uefa.com, înaintea confruntării.
Pentru „optimi”, primul „11” al nemților se va modifica sigur.
2 cartonașe galbenea primit Tah la Euro și va rata meciul din optimi al nemților
3. Premieră pentru Nati
Să ne facem un pic mai mult curaj pentru ceea ce va urma miercuri pentru noi, românii. Tot la Frankfurt, cu slovacii. Elveția, formația căreuia i-am luat locul 1 în preliminarii și 4 puncte din 6, a marcat pentru prima dată în șase meciuri consecutive la EURO.
Reușita lui Ndoye a fost de autor, a știut cum să-l piardă pe drum pe Tah și să-l învingă pe Neuer, cu o reluare la colțul scurt.
34 la sutăa fost posesia Elveția după primele 45 de minute, dar a avut avantaj de un gol
4. Cătălin Popa e ocupat la Euro: le-a anulat un gol nemților
Românul Cătălin Popa a fost distribuit lângă colegii de breaslă din Italia pentru meciul Germaniei cu Elveția. El a fost asistent VAR, alături de alți doi italieni, brigada de arbitri fiind tot din Peninsulă.
Germania a adunat trei goluri anulate de VAR în faza grupelor! Un gol anulat lui Fullkrug pentru ofsaid, apoi penalty anulat lui Musiala (faultul a fost în afara suprafeței de pedeapsă), iar la Frankfurt reușita lui Andrich n-a trecut de analiza VAR, din cauza unui fault în prealabil al lui Musiala.
5. Cârpiți gazonul, băieți!
Terenul arenei din Frankfurt nu este nici pe departe unul de top, precum stadionul în sine. Oficialii turneului au avut de lucru la pauză, au mai aranjat smocurile de iarbă. Nici de sus, de la masa presei, gazonul nu arăta bine.
Iar miercuri va juca România aici, contra Slovaciei. În repriza a doua au sărit brazdele din teren, de parcă era iarbă second hand.
6. Elveția a fost atât de aproape de un succes istoric!
Niciodată Elveția n-a bifat două victorii în grupă la Euro. Și a fost atât de aproape acum! Golul lui Ndoye ce-ar fi marcat un succes istoric pentru Nati a fost anulat de reușita cu capul a lui Fullkrug.
Mai mult, supărare mare pentru cei din Țara Cantoanelor: au pierdut posibilitatea de a avea prima victorie contra Germaniei în 86 de ani de meciuri oficiale cu nemții. N-a fost să fie nici acum!
7. I-au ieșit schimbările lui Nagelsmann
Selecționerul Germaniei a salvat in extremis un meci care ar fi dat multe bătăi de cap pe plan intern. Se știe bine că nemții nu acceptă eșecul, chiar dacă echipa era calificată în „optimi” după primele două jocuri ale grupei.
Două dintre schimbările lui Nagelsmann s-au dovedit decisive pentru o remiză care păstrează calmul în jurul Die Mannschaft. Raum a centrat, iar Fullkrug a marcat! Al doilea gol al vârfului Borussiei Dortmund la acest Euro, după ce mai punctase cu Scoția (5-1).
{{text}}