Euro 2024

BBC, scuze publice pentru imaginile tulburătoare de la Euro, însă arată cu degetul UEFA: „Am fost la fel de șocați ca și voi!”

+29 Foto
Gaby Logan, prezentatoarea BBC Sport

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 24 iunie 2024

Televiziunea britanică BBC se confruntă cu un val de reproșuri în spațiul public, după ce a difuzat reluări cu accidentarea brutală suferită de maghiarul Barnabas Varga în meciul cu Scoția de duminică (0-1).

Milioanele de telespectatori care urmăreau meciul Scoția - Ungaria de la EURO 2024 au încremenit în minutul 68 al partidei de la Stuttgart, în momentul în care Barnabas Varga a fost făcut KO de portarul scoțian Angus Gunn.

Scos pe targă, după ce organizatorii au venit cu pături pe gazon pentru a masca scenele dramatice, fotbalistul a fost transportat la spital. Maghiarul va fi operat, a suferit o fractură de pomete, dar viața lui nu este în pericol.  

BBC prezintă scuze, după ce a difuzat reluări cu accidentarea lui Varga

Minutul 68 al partidei a adus o accidentare horror. Gunn a ieșit puternic pe o centrare. A boxat mingea, dar cu umărul stâng l-a lovit în figură pe Varga. Reluările momentului înfricoșător au fost difuzate de BBC, spre stupefacția multora dintre telespectatori. 

Conform site-ului sportal.hu, Gaby Logan, prezentatoarea celor de la BBC, a insistat să le ceară scuze telespectatorilor fiindcă imaginile cu impactul suferit de Barnabas Varga au mers în „buclă” preț de câteva zeci de secunde. Practic, împotriva protocolului în vigoare, care interzice ca astfel de momente dramatice să fie reluate de operatorii televiziunilor.

Totuși, cei de la BBC pun vina în cârca celor de la UEFA. Și asta fiindcă producția meciului a fost asigurată de UEFA și preluată de BBC.

„Am fost foarte surprinși când UEFA a decis să prezinte această reluare, așa că am schimbat imaginea cât de curând am putut.

Am fost la fel de șocați ca și voi când incidentul a fost reluat, am încercat să tăiem la un unghi cât mai larg imaginile. Și asta fiindcă există protocoale într-un astfel de caz, în urma accidentului lui Christian Eriksen de acum trei ani”, a transmis prezentatoarea prestigiosului post din Marea Britanie.  

Viața lui nu este în pericol. Se va opera după fracturile suferite și nu va mai juca la Euro 2024

- Marco Rossi, selecționer Ungaria

VIDEO Imagini spectaculoase surprinse de GSP la finalul meciului surprinse » Suporterii maghiari, în al nouălea cer după golul decisiv din prelungiri

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.