Nationala

„Așa va fi și la Slovacia - România” » A fost protagonist în celebrul „meci de salon” din Liga 1: „După ce am dat gol, nu s-a mai jucat nimic!”

Articol de Alexandru Barbu  —  Monday, 24 June 2024

În contextul partidei Slovacia - România, unde ambele echipe au nevoie de un egal ca să ajungă în „optimile” Euro 2024, Raul Rusescu (35 de ani), expertul GSP Live, și-a amintit de un celebru „meci de salon” în care a participat și chiar a marcat: Unirea Urziceni - FCSB 1-1, ultima etapă a campionatului 2008-2009.

Atunci, Unirea Urziceni avea nevoie de un punct pentru a deveni matematic campioană, în timp ce FCSB trebuia să obțină minimum o remiză ca să-și asigure prezența în preliminariile Europa League. Și așa s-a întâmplat: Bogdan Stancu a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 47, Rusescu, la acea vreme atacantul Urziceniului, a egalat în minutul 53.

+20 Foto
Imagini din arhiva Gazetei de la remiza Urziceni - FCSB din 2009, meciul despre care vorbește Raul Rusescu / Sursă foto: Arhivă

VIDEO. Raul Rusescu: „A fost la fel în 2009, când am luat titlul cu Urziceni. După ce am înscris, nu s-a mai jucat nimic!”

>

„Și eu am jucat într-un meci de genul acesta, când am câștigat campionatul. Eram la Urziceni și înfruntam FCSB. Aveam nevoie de un egal, noi să luăm titlul, ei să ajungă în grupele Europa League.

Eu am marcat pentru 1-1, iar Stancu pentru Steaua. A fost un meci în care noi aveam nevoie de un punct, ei aveau nevoie de pun punct. Înțelegeri n-au fost, ce înțelegeri să fie?! Nu vorbea nimeni cu nimeni, nici la Slovacia - România n-o să vorbească nimeni cu nimeni.

Doar că, din partea noastră, nu mai exista dorință pe final să marcăm, aveam nevoie de un punct să devenim campioni. În aceeași situație e și România acum. Pe final, am păstrat rezultatul. Nu s-a mai jucat nimic după minutul 53, după ce am marcat eu!”, a declarat Rusescu la GSP Live.

Caseta meciului Unirea Urziceni - FCSB, etapa #34 a campionatului 2008-2009

Raul Rusescu

  • Este unul dintre cei mai importanți atacanți pe care fotbalul românesc i-a avut în ultimii 15 ani.
  • A jucat de-a lungul carierei la echipe precum Unirea Urziceni, FCSB, Sevilla, Braga sau Osmanlispor și a adunat 10 prezențe în tricoul primei reprezentative.
  • Golgheterul Ligii 1 în ediția 2012-2013, cu 21 de goluri, „Raul de Ghencea” a cucerit 6 trofee ca fotbalist, între care 3 campionate ale României.
  • În 2012, Raul Rusescu câștiga premiul „Fotbalistul român al anului” în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor.
Raul Rusescu a câștigat două titluri cu FCSB, unul cu Urziceni

Dilema momentului: cum jucăm contra Slovaciei?

Ar trebui România să accepte un „egal de salon” cu Slovacia? E strategia care ne va aduce calificarea în optimile de finală la Euro 2024? Cum e corect și eficient să abordăm jocul decisiv de săptămâna viitoare? La aceste întrebări au răspuns 5 oameni importanți din fotbal contactați de GSP.ro.

România a pierdut cu Belgia, 0-2, iar situația din grupa E prezintă un echilibru perfect: cu un meci rămas de disputat, toate cele 4 naționale au câte 3 puncte. Cu un egal obținut miercuri, trupa lui Edi Iordănescu merge sigur mai departe la turneul final.

„Un lucru e obligatoriu: să nu te gândești nicio clipă că ar putea fi ceva aranjat! E o greșeală fatală!”, a declarat Daniel Pancu, pentru GSP.ro. Citește AICI ce spun și Dani Coman, Ionel Ganea sau Leo Grozavu.

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din meciul Belgia - România 2-0

+39 Foto
Belgia - România / foto: Imago Images
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.