Euro 2024

Maghiarii fac scandal după drama lui Varga: „Trebuie întreprins ceva. Secundele fac diferența”

Dominik Szoboszlai, numărul 10, a intervenit pentru a grăbi transportul tărgii până la coechipierul rănit / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 24 June 2024

Căpitanul Ungariei, Dominik Szoboszlai, s-a plâns că a durat mult prea mult pentru ca Barnabas Varga să fie îngrijit pe teren, după ce s-a ciocnit cu portarul Scoției, Angus Gunn.

În minutul 68 al partidei Scoția - Ungaria (0-1) s-a petrecut cel mai șocant moment de până acum al turneului final din Germania. Portarul britanic Angus Gunn l-a făcut KO pe maghiarul Barnabas Varga, pe care l-a lovit cu umărul stâng în obraz, provocându-i o fractură de pomete.

Oamenii cu targa au mers „la pas” deși era vorba de o situație gravă

Varga și-a pierdut cunoștința și a rămas întins pe gazon, iar primii care au reacționat au fost coechipierii săi. La fel de șocantă a părut lentoarea cu care s-au mișcat oamenii cu targa și paramedicii, care nu păreau să realizeze gravitatea situației.

În cele din urmă, totul s-a încheiat cu bine, victima și-a recăpătat cunoștința, a ajuns la spital și a fost operată, dar la final, căpitanul Ungariei, Dominik Szoboszlai, a lansat acuzații grave la adresa organizatorilor.

Dominik Szoboszlai: „Trebuie să facem ceva în privința asta”

„Am fost printre primii acolo. Eu însumi am fost șocat, am încercat să-l pun pe-o parte, este de fapt cel mai bun lucru pe care îl poți face în situații ca asta. Nu putea respira bine.

Nu știu care-i protocolul, când au voie oamenii cu targa să intre pe teren dacă avem nevoie de ajutor, dar s-au mișcat foarte încet. S-a văzut că este o problemă uriașă. Toată lumea a fugit, eu am fugit – lucrurile durează câteva secunde.

Trebuie să facem ceva în privința asta. Trebuie să facem asta mai repede, mult mai repede. Toată lumea știe că secundele fac diferența”, a comentat atacantul lui FC Liverpool, care, împreună cu mai mulți coechipieri, le-a smuls targa din mâini sanitarilor, ca să grăbească plecarea lui Varga la spital.

Sanitarii și paramedicii au trebuit să primească mai întâi aprobare pentru a pătrunde pe teren

Tabloidul german Bild scrie că sanitarii și paramedicii au trebuit să primească mai întâi acceptul pentru a li se putea alătura pe pe gazon medicilor celor două formații, în tentativa de a-i oferi cele mai bune îngrijiri lui Varga.

Ceea ce a durat ceva timp și cu atât mai mult nu scuză mersul „la pas” al celor care transportau targa.

VIDEO. Scoția - Ungaria 0-1. Imagini de la finalul meciului surprinse de reporterul GSP.ro » Suporterii maghiari sunt în al nouălea cer după un gol marcat în minutul 90+10

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.