Euro 2024

Danemarca a terminat într-un mod uluitor pe locul 2 » Așa ceva nu s-a mai văzut la EURO

+9 Foto
Danemarca - Serbia/ foto Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 26 iunie 2024

Danemarca și Serbia au remizat, scor 0-0, în etapa a treia a grupei C la EURO 2024. Danezii au terminat grupa cu 3 puncte, la egalitate cu Slovenia, care a făcut 0-0 cu Anglia. Dar au terminat peste sloveni datorită ultimului criteriu de departajare.

Danemarca și Slovenia au terminat grupa la egalitate perfectă. 3 puncte, remiză în meciul direct, golaveraj 2-2 și același număr de cartonașe galbene, câte 6 de fiecare.

+9 Foto
Danemarca - Serbia, la EURO 2024/ Guliver/GettyImages

Danemarca a terminat peste Slovenia datorită ultimului criteriu de departajare, parcursul din preliminarii. Danezii și-au câștigat grupa acolo, astfel că au terminat pe locul 2 în grupa la EURO, sub Anglia, care a făcut 5 puncte. Serbia a terminat ultima și a plecat acasă.

Cronica meciului Danemarca - Serbia: Zero pe linie la capitolul fotbal

Deși avea nevoie de victorie, Serbia a început extrem de defensiv meciul cu Danemarca. Selecționerul Stojkovic, fotbalist legendar, a luat decizii greu de înțeles. I-a lăsat pe bancă pe Dusan Tadic și pe Vlahovic, singurul nume greu din atac fiind Mitrovic.

Iar Serbia nu a mișcat în front, nu a ajuns în careul advers și nu a tras măcar spre poarta lui Schmeichel. În schimb, Danemarca a stat constant în treimea adversă, iar Eriksen a fost la un pas de un gol superb. Mijlocașul ofensiv a trimis un șut plasat, din prima, din afara careului, iar portarul Rajkovic a scos cu greu în corner, de lângă bară.

Danemarca a băgat mingea în poartă în minutul 29, însă printr-un procedeu de rugby. Wind l-a luat în brațe pe portarul sârb, iar aceștia au intrat împreună cu balonul în poartă, la o centrare periculoasă. Stojkovic a încercat să facă ceva la pauză, i-a aruncat în luptă pe Jovic și Tadic. Fără efect imediat, era minutul 75 și Serbia încă nu trimisese vreun șut spre poartă.

Văzând că nu îi iese jocul, Mitrovic a încercat să obțină un penalty, s-a aruncat în careu și a luat galben pentru proteste. Sârbii au forțat pe final, Milinkovic-Savic a trimis primul șut pe poartă în minutul 90+3, dar slab, Schmeichel a reținut în doi timpi.

Clasamentul grupei C

FINAL. Danemarca - Serbia 0-0

Clasamentul din grupa C

+9 Foto
Danemarca - Serbia, la EURO 2024/ Guliver/GettyImages

UPDATE ora 21:45. Djokovic l-a încurajat pe selecționerul Serbiei

Novak Djokovic, celebrul jucător de tenis sârb, a mers să-l încurajeze pe selecționerul Dragan „Piksi” Stojkovic și să-i ureze succes în meciul cu Danemarca de la Munchen

UPDATE ora 21:30. Suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția din Munchen

Cu puțin timp înainte de meciul Danemarca-Serbia din grupe, fanii sârbi s-au ciocnit cu poliția germană pe străzile din Munchen, relatează site-ul sportal.rs.

Potrivit presei din Serbia, fanii sârbi s-au adunat în centrul Capitalei pentru a porni spre Allianz Arena, dar în timpul așteptării s-a produs haos. Polițiștii au intrat în grădina unui bar, unde fanii sârbi i-au "întâmpinat" cu halbe. Polițiștii au avut și un răspuns la asta, au arestat mai multe persoane.

Danemarca - Serbia, echipe de start

Danemarca (3-4-1-2): Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Maehle - Eriksen - Hojlund, Wind
Rezerve: Bruun Larsen, Damsgaard, Delaney, Dolberg, Dreyer, Hermansen, Jensen, Kjaer, Kristensen, Kristiansen, Norgaard, Poulsen, Ronnow, Skov Olsen, Zanka
Selecționer: Kasper Hjulmand

Serbia (3-4-2-1): Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Mijailovic, Ilic, Gudelj, Zivkovic - Samardzic, Lukic - Mitrovic
Rezerve: Babic, Birmancevic, Gacinovic, Jovic, Maksimovic, Sergej Milinkovic-Savic, Vanja Milinkovic-Savic, Mladenovic, Petrovic, Raktov, Spajic, Stojic, Tadic, Vlahovic
Selecționer: Dragan Stojkovic

Clasamentul grupei C de la Euro 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.