Euro 2024

Luka Modric, de la agonie la extaz în doar 32 de secunde din meciul Croația - Italia » Recordul stabilit

+9 Foto
Luka Modric / Foto: Cristian Preda (GSP)

Articol de Emanoil Ursache  —  luni, 24 iunie 2024

Luka Modric (38 de ani) a trecut de la agonie la extaz într-un singur minut din meciul Croația - Italia. Decarul și căpitanul croaților a ratat un penalty în minutul 54, însă a reușit să deschidă scorul fix la faza următoare de atac a naționalei sale din minutul 55. Trecuseră doar 32 de secunde!

În minutul 52, italianul Davide Frattesi a atins cu mâna mingea în propriul careu, iar după două minute de consultări ale arbitrajului video a fost acordată lovitură de pedeapsă pentru Croația.

Luka Modric, înger și demon în decursul unui singur minut

+9 Foto
Luka Modric, de la agonie la extaz în doar 32 de secunde din meciul Croația - Italia / Foto: Cristian Preda (Foto: GSP)

Veteranul Modric a încercat să îl învingă, cu un șut puternic, în dreapta sa, pe mult mai tânărul Gianluigi Donnarumma (25 de ani). Goalkeeper-ul lui PSG a ghicit colțul și a reușit să respingă execuția neinspirată din partea lui Modric.

În minutul 55 însă, decarul lui Real Madrid a reușit să își ia revanșa față de conaționalii săi. Donnarumma a scos din nou formidabil la reluarea cu capul din câțiva metri a lui Ante Budimir, însă Modric a fost pe fază și a trimis cu sete, imparabil pentru uriașul din poarta Squadra Azzurra.

La 38 de ani și 289 de zile, Luka Modric a reușit să devină astfel cel mai în vârstă marcator din istoria Campionatelor Europene. Precedentul record i-a aparținut polonezului Ivica Vastic (38 de ani și 257 de zile).

De asemenea, Modric a punctat cel puțin o dată la 4 campionate europene diferite (2008, 2016, 2020 și 2024). Doar Cristiano Ronaldo, fostul său coechipier de la Real Madrid, se poate lăuda că a înscris la 5 turnee finale europene (2004, 2008, 2012, 2016 și 2020).

Luka Modric a ratat din nou un penalty important

Deși s-a făcut remarcat de-a lungul carierei sale și pentru o tehnică foarte bună de șut, Luka Modric a mai ratat de-a lungul timpului penalty-uri cruciale. Inclusiv în actualul sezon al Champions League, Modric a ratat pentru Real Madrid la loteria loviturilor de departajare din „sferturile” Champions League.

„Los Blancos” s-au calificat însă în dauna celor de la Manchester City în semifinale, iar sezonul s-a terminat cu madrilenii câștigând al 15-lea trofeu suprem european din istorie.

Croația - Italia a rămas o amintire dureroasă pentru Luka Modric

În cele din urmă, partida Croația - Italia a rămas una de tristă amintire pentru Luka Modric. În minutul 80, Majer a fost introdus pe teren în locul lui Modric.

Croația s-a văzut egalată de Italia, în minutul 90+8, în urma golului marcat de Zaccagni. Rămasă cu doar două puncte pe locul al treilea în Grupa B, reprezentativa lui Luka Modric este eliminată, într-o proporție de 98%, de la Campionatul European din Germania.

VIDEO Florentino Perez a așezat trofeul Ligii Campionilor, cucerit de Real Madrid, alături de celelalte 14 cupe

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.