Stranieri

Denis Drăguș a semnat! A fost prezentat cu o zi înainte de România - Slovacia: „Bine ai venit!”

Denis Drăguș a semnat cu Trabzonspor, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 25 iunie 2024

Denis Drăguș (24 de ani) este noul jucător al celor de la Trabzonspor. Atacantul a fost prezentat cu o zi înainte de România - Slovacia, ultimul meci al „tricolorilor” din grupa E de la Euro 2024.

Trabzonspor a fost interesată de mai mult timp de serviciile lui Drăguș. Florin Manea, agent implicat în mutarea lui Denis în Turcia, anunțase sâmbătă transferul. Locul 3 din Turcia le-a plătit celor de la Gaziantep 1,7 milioane de euro.

Denis Drăguș, prezentat la Trabzonspor

Turcii i-au urat „Bun venit!” jucătorului român prin intermediul rețelelor de socializare. Noua echipă i-a pregătit românului și o surpriză: un clip spectaculos cu cele mai importante faze din meciurile lui Drăguș de-a lungul carierei. Nu a lipsit golul atacantului cu Ucraina, din primul meci al României de la Euro 2024.

Denis Drăguș a semnat cu Trabzonspor, foto: X Trabzonspor

Este un pas important pe care Drăguș îl face în carieră. Atacantul naționalei României pleacă de la Gaziantep, formație alături de care s-a luptat pentru evitarea retrogradării, iar acum va evolua pentru Trabzonspor, formație ce va ataca grupele Europa League.

Drăguș a fost împrumutat de Standard Liege la Gaziantep în sezonul trecut, iar internaționalul român i-a impresionat pe turci. A contribuit din plin la salvarea echipei lui de la retrogradare și a ajuns la Trabzonspor, unul dintre marile cluburi ale Turciei.

Transferul a fost oficializat cu o zi înainte de meciul României cu Slovacia, în grupa E de la Euro 2024. Vârful a fost titular în ambele meciuri de la Euro 2024, cu Ucraina și Belgia, fiind unul dintre remarcații selecționatei lui Edi Iordănescu.

Trabzonspor a negociat îndelung cu Standard, care a refuzat pe rând mai multe oferte. În cele din urmă, a acceptat-o pe cea de 1,7 milioane de euro, iar Drăguș se va lupta la titlu în sezonul viitor cu granzii Galatasaray și Fenerbahce. Galata a fost campioana din Turcia în sezonul recent încheiat.

Drăguș a jucat 32 de meciuri în campionatul Turciei în sezonul trecut, a marcat 14 goluri și a dat două pase decisive. A bifat 90% din minutele posibile la Gaziantep în stagiunea precedentă. Denis a început perfect EURO 2024, cu un gol și o prestație solidă în meciul cu Ucraina. Nu a mai strălucit în meciul cu Belgia de la Koln, atunci când România a pierdut, scor 0-2.

4 milioane de euroe cota lui Denis Drăguș, potrivit Transfermarkt

VIDEO. Naționala României a ajuns la Frankfurt, acolo unde înfruntă miercuri Slovacia. Ianis Hagi, singurul „tricolor” care a dat autografe și s-a pozat cu fanii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.