În cantonamentul de la Herzogenaurach, jucătorii lui Julian Nagelsmann se luptă cu țânțarii care s-au înmulțit alarmant după inundațiile din ultima vreme.
În așteptarea adversarului din „optimi”, nemții au de furcă în cantonament cu unul mai redutabil, se pare, decât cei întâlniți până acum în faza grupelor: țânțarii.
Jucătorii au probleme să mai urmărească meciurile turneului final de pe terasă
Jucătorii lui Julian Nagelsmann obișnuiau să urmărească meciurile turneului final pe-o terasă, lângă piscină, în cartierul general din Herzogenaurach.
Așa arată, văzut de sus, complexul de căsuțe în care locuiesc jucătorii germani la HerogenaurachÎnsă selecționerul a dezvăluit mai nou că „ne confruntăm cu o invazie anormală de țânțari. Trebuie să ne asigurăm că bate puțin vânt și că nu sunt atât de mulți țânțari. Dacă nu, va trebui să ne mutăm undeva în interior”.
Populația de țânțari a crescut în sudul Germaniei din cauza vremii ploioase și a inundațiilor
Printre căsuțele de lemn în care locuiesc internaționalii germani „patrulează” o sumedenie de astfel de zburătoare și mulți dintre ei sunt mușcați „foarte rău” - potrivit tabloidului Bild. Terenul are o suprafață de 1.400 de metri pătrați și, în condiții normale, este o adevărată oază în mediul rural.
Însă din cauza vremii ploioase și a inundațiilor care s-au abătut asupra sudului Germaniei, populația de țânțari a crescut alarmant. Cei de inundație sunt deosebit de păcătoși.
Țânțarii de inundație sunt adaptabili și foarte agresivi
„Sunt adaptabili, supraviețuind în condiții uscate timp de câțiva ani, și apoi eclozează când apar inundații. De asemenea, sunt foarte agresivi, atacă în număr mare și înțeapă chiar și în timpul zilei”, a explicat entomologul Martin Geier, din Regensburg, pentru postul Bayerische Rundfunk.
Astfel că, în cantonamentul de la Herzogenaurach, spray-ul de țânțari este disponibil 24 de ore din 24. Portarul Manuel Neuer le-a povestit reporterilor că „înainte de a pleca undeva, trebuie să te asiguri că ai închis plasele de țânțari la ferestre. Altfel e de rău”.
Deși este una dintre țintele preferate ale acestor insecte, atacantul Maximilian Beier nu disperă: „Am fost mușcat de două sau trei ori. Dar dacă aceasta rămâne cea mai mare problemă, atunci totul este bine…”.
{{text}}