Euro 2024

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”

Cum au sărbătorit maghiarii victoria cu Scoția. Sursă foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 26 iunie 2024

După victoria dramatică cu Scoția, adusă de golul lui Kevin Csoboth din minutul 90+10, Ungaria și-a câștigat dreptul de a spera la optimile de finală ale Campionatului European, însă maghiarii depind masiv de jocul rezultatelor din celelalte grupe. O victorie a României cu Slovacia ar putea contribui la continuitatea maghiară la turneul final din Germania.

Trupa lui Marco Rossi putea obține calificarea încă de aseară, în cazul în care Anglia învingea Slovenia. Acest lucru nu s-a întâmplat, partida terminându-se la egalitate, scor 0-0, același lucru pe care l-a indicat tabela de marcaj și la finele disputei dintre Serbia și Danemarca, cealaltă partidă a Grupei C.

Cum pot fi ajutați maghiarii de o victorie a României, dar și ce calcule își fac pentru optimile de finală

În ierarhia celor mai bune locuri trei, Ungaria se „agață” de ultimul calificabil, fiind în așteptarea rezultatelor partidelor de astăzi. Ungaria se califică în „optimi” în cazul în care niciuna dintre ocupantele locurilor trei din Grupele E sau F nu are mai mult de trei puncte și nici un golaveraj mai bun decât -3.

„Ungaria poate beneficia din rezultatele Grupelor E și F. În cea din urmă, Cehia trebuie fie să piardă, fie să câștige la minimum trei goluri în fața Turciei, in timp ce Georgia nu trebuie să izbutească să ia trei puncte Portugaliei.

Cu un succes la scor al cehilor, turcii ar pica pe locul trei, însă cu un golaveraj mai slab decât cel al nostru. Acestea fiind spuse, cea mai simplă variantă ar fi ca nici Cehia, nici Georgia să nu câștige cu Turcia, respectiv Portugalia”, scriu maghiarii de la nemzetisport.

„Să ne reîntoarcem la Grupa E, unde cel mai important lucru este să nu vedem remize. În acest caz, va exista minimum o echipă cu patru puncte, ceea ce nu ar fi în avantajul nostru. Dacă România câștiga cu Slovacia la diferență de un gol, în timp ce Belgia triumfă în fața Ucrainei la minimum două, Ungaria s-ar califica din cauza golaverajului mai slab al Ucrainei, care ar fi -4.

Mai există și o variantă fantezistă, în care Ucraina câștigă la o diferență uriașă în fața Belgiei, de cinci goluri să zicem, în timp ce Slovacia câștigă cu România, caz în care Belgia ar avea un golaveraj mai slab decât Ungaria. Cel mai bun lucru pentru noi în Grupa E ar fi două victorii la diferență mare de scor”, mai punctează maghiarii.

Anglia a înregistrat un egal fără goluri cu Slovenia. În acest caz, calificarea Ungariei în optimile de finală se va decide astăzi. După ce rezultatele au fost perfecte luni seara, toți maghiarii au susținut Anglia aseară, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
- Nemzeti Sport

VIDEO. Imaginile surprinse de reporterul GSP la Stuttgart. Peluza maghiară a erupt după golul lui Csoboth

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.