Nationala

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”

România a pierdut meciul cu Belgia de la Euro 2024, foto: Cristi Preda

Articol de Tudor Belivacă  —  miercuri, 26 iunie 2024

România va înfrunta Slovacia în ultima etapă din faza grupelor, de la ora 19:00. „Tricolorii” ar putea juca în „optimi” cu Franța, iar L'Equipe a scris despre posibila adversară.

România ocupă în prezent primul loc în grupa E, dar fiecare echipă are 3 puncte acumulate. Selecționata de pe locul 2 din grupă va întâlni Franța în „optimi”.

Slovacia - România, duel de foc pentru calificarea în optimile EURO 2024. Foto: Cristi Preda (GSP)

Presa din Franța: „România a fost implacabilă”

L'Equipe a analizat echipele din grupa E, în contextul în care una dintre cele patru va întâlni Franța în „optimi”. Aceștia spun că nimeni nu s-ar fi așteptat la un asemenea suspans în grupă și au scris despre prestația solidă a României din meciul cu Ucraina.

”Deznodământul din grupa E este departe de a fi stabilit, astfel că Franța va afla miercuri pe cine va întâlni în optimile EURO 2024 dintre România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

Au rămas patru posibilități: România, Belgia, Slovacia și Ucraina! Toate aceste echipe au câte 3 puncte, astfel că oricare poate încheia pe locul secund ultima rundă.

Nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de suspans insuportabil în grupa E. În special Belgia, care a fost surprinsă de Slovacia (0-1), iar ulterior și-a revenit și a învins cu autoritate România (2-0).

În schimb, România a fost implacabilă contra Ucrainei (3-0), o echipă a Ucrainei care a știut cum să reacționeze împotriva Slovaciei (2-1).

România și Slovacia știu că dacă se neutralizează reciproc își vor asigura calificarea în optimi”, a transmis L'Equipe.

Un egal califică și România, și Slovacia

România este pe primul loc în grupă, iar victoria cu Ucraina, scor 3-0, oferă avantajul golaverajului. Cu un egal, și „tricolorii”, și slovacii se vor califica, indiferent de rezultatul din celălalt meci la grupei, Ucraina-Belgia. Cu un egal în ambele meciuri, România se califică de pe primul loc dacă are un golaveraj mai bun decât belgienii. Dacă o echipă câștigă în Ucraina - Belgia, iar „tricolorii” fac egal, România merge în „optimi” de pe locul 2 și întâlnește Franța, iar Slovacia se califică și ea și va întâlni Spania sau Anglia.

VIDEO. România - Slovacia. Edi Iordănescu: „Îmi doresc ca echipa națională să ofere un exemplu”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.