Nationala

Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”

+36 Foto
Slovacia - România 1-1 // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  Wednesday, 26 June 2024

Echipa națională a României s-a calificat în optimile Euro 2024 după 1-1 cu Slovacia în ultimul meci din grupa E a turneului final.

Prestațiile „tricolorilor” care ne-au făcut o mare bucurie, disecate chiar de pe stadionul din Frankfurt.

Notele GSP după Slovacia - România 1-1

Florin Niță (8): Sigur, indiferent că vorbim despre șuturile parabile sau centrări. Nu a avut ce face la golul lui Duda.

Andrei Rațiu (7): „Sonic” a fost peste tot, în atac, în apărare, la respingeri, la finalizare. A depus un efort uriaș, a „arat” banda și, exceptând una-două mici scăpări, i-a ținut la respect pe adversarii direcți. Ar fi fost 8, dar a purtat o parte din vină la gol, nu a comunicat cum trebuia cu Răzvan Marin.

Radu Drăgușin (6): Câteva intervenții imprecise, momente în care a „șters” balonul, dar per total o evoluție solidă a „Dragonului”.

+36 Foto
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Gettyimages

Andrei Burcă (6): A intervenit târziu de câteva ori, o dată chiar în finalul primei părți la Pekarik, ceea ce i-a adus cartonașul galben. Lipsa calității tehnice a fost de multe ori evidentă, transpusă în pase eronate sau prin care i-a „băgat în ședință” pe colegi. Dar a pus mult suflet, s-a consumat și e parte esențială a echipei care merge în optimi!

Nicușor Bancu (6): Îl privim de multe ori cu scepticism din cauza abilităților lui defensive, dar s-a achitat decent de sarcini în fața lui Pekarik și Schranz, slovacii din banda dreaptă. A încasat un cartonaș galben inutil în prelungirile primei părți, ridicând piciorul periculos de sus într-un duel la mijlocul terenului, care nu anunța nimic. Va rata astfel duelul din optimi, o pierdere mare, el fiind singurul fundaș stânga de meserie din lot.

Marius Marin (6): Neinspirat pe alocuri și cu o parte din vină la golul de 1-0. Nu a strâns suficient de rapid și de hotărât la Kucka, autorul pasei decisive, dar există și bile albe în dreptul lui, a fost un veritabil „pit bull”.

Răzvan Marin (7): Mereu cu ochiul la pasa care să desfacă apărarea adversă, de multe ori chiar el se demarcă între linii pentru a le oferi soluții colegilor. A purtat o parte din vină la golul lui Duda, pe care l-a scăpat din marcaj, apoi s-a revanșat cu o execuție cu sânge rece de la punctul cu var.

+36 Foto
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Gettyimages

Nicolae Stanciu (6): Discret, nu a influențat jocul așa cum și-ar fi dorit, dar a alergat foarte mult, s-a mișcat pe tot terenul pentru a ajuta în defensivă sau a le oferi colegilor soluții de pase.

Ianis Hagi (7): Titularizarea lui a ridicat multe semne de întrebare, mai ales că cel pe care l-a lăsat pe dinafară a fost Dennis Man, dar Iordănescu a simțit bine. A fost ciudat să vedem un decar în bandă, de multe ori lipit de tușă, dar Ianis a fost implicat și a „pus osul”. Bonus, a obținut penalty-ul prin care am egalat.

Denis Drăguș (6): A alergat mult, a coborât pentru a recupera, dar nu a avut prea multe realizări ofensive. Putea să-și treacă numele pe tabelă cu șutul din minutul 61, trimis foarte puțin peste transversală.

Florinel Coman (6): Multă vreme s-a apărat jos, parcă ar fi fost wingback, nu extremă stânga. Aportul lui defensiv l-a ajutat pe Bancu, a avut și câteva momente în care și-a etalat tehnica, dar impactul ofensiv a fost minim. Nu i-a picat bine că a fost înlocuit în minutul 58, simțea că mai are combustibil în „rezervor”.

Au intrat pe parcurs:

Deian Sorescu (6): S-a văzut foarte puțin. Va avea o misiune de foc în runda viitoare, fiind probabilul titular ca fundaș stânga în locul suspendatului Bancu.

Dennis Man (6): Demonstrație de tehnică în câteva momente, a părut că a lăsat în urmă crisparea arătată contra belgienilor.

George Pușcaș (6): Rezervă neutilizată cu Belgia, a fost aruncat în luptă în minutul 66. I-a agasat pe adversari cu presingul lui, a fost bătăios, prea bătăios în minutul 88, când l-a lovit cu talpa pe Milan Skriniar. Norocos că a scăpat doar cu „galben”.

Adrian Rus (-): A intrat târziu pentru un plus defensiv.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.