Nationala

Renaște Ianis Hagi? Cum a evoluat jucătorul-surpriză al lui Edi Iordănescu cu Slovacia

Ianis Hagi nu l-a dezamăgit pe Edi Iordănescu în Slovacia - România 1-1. Foto: Imago

Articol de George Nistor  —  Wednesday, 26 June 2024

Ianis Hagi a avut o prestație bună în Slovacia - România 1-1, meciul care ne-a calificat în optimile Euro 2024. Surpriza lui Edi Iordănescu din echipa de start a obținut penalty-ul din care tricolorii au marcat unicul lor gol, iar în repriza a doua s-a adaptat indicațiilor defensive.

România va înfrunta în prima fază eliminatorie a turneului final pe Slovenia sau Olanda, ambele echipe calificate de pe locurile 3 din grupele lor. Ca să jucăm cu Slovenia, trebuie ca echipa care termină pe locul 3 în grupa F să nu se califice.

Într-un clasament live al celor mai bune 4 locuri 3, Ungaria e a patra și le are sub ea pe Croația și pe Cehia (locul 3 din grupa F, va juca de la 22:00, cu Turcia), Prin urmare, pentru ca România să joace cu Slovenia, trebuie ca Ungaria să se califice în optimi.

Pentru ca Ungaria să se califice, trebuie ca locul 3 din grupa F să aibă ori mai puțin de 3 puncte, ori 3 puncte și golaveraj mai slab de -3, cât are Ungaria.

Nicușor Bancu va fi suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, locul său urmând a fi luat, cel mai probabil, de Deian Sorescu.

Pentru a evolua cu Slovenia, este necesar ca Ungaria să se califice, urmând să o întâlnească pe Olanda. Cu alte cuvinte, Cehia trebuie să nu o învingă pe Turcia sau să câștige la minim 4 goluri diferență, iar Portugalia să nu piardă cu Georgia.

Ianis Hagi, prestație sigură în Slovacia - România

Pentru Hagi jr., duelul de pe Deutsche Bank Park din Frankfurt a fost primul meci ca titular după șapte luni. Utilizat foarte puțin de către Luis Garcia la Deportivo Alaves, Ianis s-a remarcat printr-un joc calm, fără riscuri, completat de incursiuni atunci când spațiile i-au permis.

De cele mai multe ori, nu s-a hazardat și a căutat să ofere pase certe, care să nu-i pună pe contraatac pe adversari. În minutul 36, este faultat în careu, în timp ce se pregătea să pătrundă pentru a căuta un șut sau a pasa decisiv.

După câteva momente în care sistemul VAR a analizat faza, arbitrul german Daniel Siebert a arătat punctul de la 11 metri, pentru ca Răzvan Marin să transforme exemplar.

Ianis Hagi a obținut penalty-ul din care Răzvan Marin a marcat golul calificării României în optimile Euro 2024. Foto: Imago

7a fost nota primită de Ianis Hagi din partea reporterului GSP pentru prestația din Slovacia - România 1-1

Cifrele lui Ianis Hagi

  • 8 din 10 dueluri câștigate la sol;
  • 11 pase corecte din 21, acuratețe de 52%;
  • 4 tackling-uri
  • 33 de atingeri de balon

+41 Foto
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images

Travaliu defensiv în partea a doua

Repriza secundă a adus în prim-plan imagini rare, cu Ianis Hagi în situația de a se apăra. Fotbalistul aflat în proprietatea lui Rangers a coborât foarte mult, a devenit chiar și contondent pe alocuri, riscând să fie avertizat pentru că s-a folosit inclusiv de cot.

Așa l-a blocat pe David Hancko, fundaș de bandă căruia îi place să atace.

În minutul 66, pe fondul energiei care a scăzut vizibil, Dennis Man l-a înlocuit cu scopul de a specula mai mult flancul drept.

Nu avem frică de nimeni. Suntem, și știm că suntem, la primul nostru turneu final ca echipă. Avem o echipă formată din oameni cu experiență și oameni tineri care au entuziasm și calitate. Calitatea a făcut diferența. Noi suntem învingători. Nu jucăm la egal, încercăm mereu să jucăm la victorie. Am ridicat ștacheta, o să fie mai greu să o menținem, dar vom da totul pentru națională și vom muri pentru acest tricou, asta pot să promit.

- Ianis Hagi după Slovacia - România 1-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.