Nationala

„Să vă spun ce teamă am avut la acest European” » Edi Iordănescu dă din casă după calificarea în optimi: „Exista riscul ăsta”

+63 Foto
Edi Iordănescu, în Slovacia - România // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 27 iunie 2024

Edi Iordănescu (46 de ani), selecționerul României, admite că i-a fost teamă ca lipsa de ritm a elevilor lui la echipele de club să-și spună cuvântul la Campionatul European.

3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia, 1-1 cu Slovacia. Aceste rezultate au făcut ca România să câștige grupa E de la Campionatul European și să se califice astfel în optimile de finală, unde va da piept cu reprezentativa Olandei.

+23 Foto
Suporterii naționalei au sărbătorit la Universitate calificarea în optimile de la Euro 2024 / foto: Ionuț Iordache

Provocat să descrie parcursul în grupă într-un singur cuvânt, Edi Iordănescu a răspuns fără ezitare: „Fabulos. Dar ne dorim să mergem înainte”.

Edi Iordănescu dă din casă după calificarea în „optimi”: „Să vă spun ce teamă am avut”

Imediat după, în cadrul conferinței de presă, a dezvăluit ce-l măcina înainte de acest Campionat European: ca lipsa de ritm a „tricolorilor” la echipele de club să-și lase amprenta asupra jocului!

Să vă spun o teamă pe care am avut-o. Este legată de partea fizică și istoricul nostru de a juca la 3-4 zile. Slovacia a avut o zi de odihnă în plus, au mai mulți jucători care știu să joace la 3 zile. Luați-le fundașii centrali, Vavro și Skriniar, au fost amândoi în primăvara europeană.

Am fost la Copenhaga cu City, l-am văzut pe Vavro. Am fost la meci, în Danemarca, și l-am văzut. Pe Skriniar la fel. Au mulți jucători cu experiența de a juca la 3-4 zile. Noi nu o avem”, a precizat Iordănescu.

În aceeași idee, selecționerul a explicat de ce a schimbat puțin de la un meci la altul, o singură modificare în primul „11” de la Ucraina la Belgia, apoi două între meciurile 2 și 3:

„Dacă schimbam foarte mult, exista riscul să pierdem din omogenitate, din mecanisme, din coeziune. Dacă nu schimbam foarte mult, exista riscul să pierdem din turație, energie și intensitate”.

„Dacă a ieșit bine, înseamnă că am fost inspirați”, a completat antrenorul sub comanda căruia România a reușit cea mai mare performanță din ultimii 24 de ani.

VIDEO. Florinel Coman, declarații după calificarea în optimile Euro 2024: „Am vrut să facem o Românie mai fericită”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.