Nationala

Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”

+63 Foto
Ianis Hagi, după Slovacia - România // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 27 iunie 2024

Selecționerul Edi Iordănescu (46 de ani) a explicat cum a gândit modul în care l-a utilizat pe Ianis Hagi (25) până acum la acest Campionat European. Titular contra Slovaciei, Ianis a obținut penalty-ul din care „tricolorii” au înscris singurul lor gol.

Ianis Hagi a început primele două meciuri din grupele Euro 2024 ca rezervă, fiind în ambele cazuri introdus pe parcurs. Partida care a încheiat grupa, 1-1 cu Slovacia, a început-o pe teren din primul minut.

Trimis în banda dreaptă, în locul lui Dennis Man, Ianis a ieșit la rampă după 30 de minute de joc, reușind să obțină penalty-ul ce s-a dovedit a fi decisiv în ecuația calificării.

Edi Iordănescu a dezvăluit planul în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”

Întrebat despre motivele din spatele titularizării lui Ianis, Edi Iordănescu a explicat că a dorit să-l introducă în echipă treptat, decarul naționalei venind după un sezon în care nu a jucat cât și-ar fi dorit la Deportivo Alaves, în Spania.

„Pe Ianis l-am ales pentru că avem încredere în el. Da, a fost și asta o strategie, să-l integrăm pe parcurs. El nu a avut foarte multe minute la club, iar pe finalul grupei știam că în ritmul în care se joacă și adversarii vor suferi la prospețime.

Mi-am dorit să aducem prospețime, iar prospețimea lui, valoarea lui, potențialul lui, calitatea lui, personalitatea lui au produs un moment care ne-a ajutat. Dar toată echipa, la unison, a bătut în același ritm”, a afirmat selecționerul la conferința de presă.

+63 Foto
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP

Edi Iordănescu: „Mereu discutăm cu jucătorii cu cartonașe”

Alt subiect abordat de Iordănescu a vizat cartonașul încasat de Nicușor Bancu în finalul primei părți. Acel „galben” face ca fundașul stânga să fie indisponibil în următoarea rundă, contra Olandei. Întrebat dacă i-a vorbit lui Bancu individual la cabine, Iordănescu a spus:

„Mereu avem discuții cu jucătorii care iau cartonașe, în primul rând pentru a gestiona desfășurarea jocului. E clar că subconștientul lucrează, te gândești că ai luat galben și stai la următorul joc, dar important este să ieși bine din ăsta, să gestionezi bine, să nu-ți lași echipa în inferioritate numerică.

Mereu suntem atenți la asta, dar am avut încredere și în maturitatea lui Nicu, este un jucător experimentat și căpitan de echipă la clubul lui”.

VIDEO. Declarațiile lui Ianis Hagi după calificarea în optimile Euro 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.