Nationala

Englezii au fost la Slovacia - România și au rămas cu gura căscată » Cuvinte mari de pe stadion: „S-a zis cu «Rușinea de la Gijon» partea a doua!”

+38 Foto
Presa din Anglia a lăudat prestația României și Slovaciei din meciul direct, scor 1-1, la EURO 2024/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 27 iunie 2024

Presa din Anglia a lăudat prestația României și Slovaciei din meciul direct, scor 1-1, la EURO 2024. Cele două echipe au obținut rezultatul de care aveau nevoie să meargă la braț în optimi, dar englezii notează că nu a fost nici vorbă de blat.

Jurnaliștii de la The Guardian au fost la meci, pe stadionul din Frankfurt, și au observat de aproape că nu a fost blat. Au pus meciul în antiteză cu blatul celebru din 1982, de la Mondialul din Spania. Atunci, Germania avea nevoie să o bată pe Austria cu maxim 2-0 pentru ca ambele să meargă în optimi.

Au câștigat nemții cu 1-0, într-un meci în care nu s-a mai jucat nimic din minutul 80, iar Algeria a plecat acasă.

Englezii au lăudat România și Slovacia: „Demnitatea a dominat într-o noapte furtunoasă”

„S-a zis cu «Rușinea de la Gijon» partea a doua! România și Slovacia au obținut rezultatul necesar pentru a merge în optimi împreună, dar nu a fost nici vorbă de blat. Spre deosebire de meciul celebru dintre Germania și Austria din 1982, acest meci nu s-a jucat la ritm de matineu, ci cu ardoare, cu ocazii uriașe, în timpul unei furtuni apocaliptice.

Cu o mulțime 3 sferturi formată din români, atmosfera a fost remarcabilă, România s-a simțit ca pe teren propriu. Au fost mare gălăgie, cu materiale pirotehnice, iar cele două echipe au fost echilibrate și egalul a fost rezultatul corect. Onest!”, au scris jurnaliștii de la The Guardian.

GALERIE FOTO. Imagini de la petrecerea „tricolorilor” » Coman, Stanciu și colegii au cântat și au dansat cu fanii: „Suntem made în România!

România și Slovacia aveau nevoie de un egal pentru a merge în optimi împreună, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă, Belgia - Ucraina. Și această partidă s-a terminat le egalitate, scor 0-0, iar Ucraina a plecat acasă.

Toate echipele au avut 4 puncte, dar România a terminat prima datorită numărului superior de goluri marcate față de Belgia. Slovacia a terminat pe locul 3 și a ajuns în optimi pentru că s-a clasat în cele mai bune 4 locuri 3 din cele 6 grupe.

VIDEO. Florinel Coman, declarații după reușita naționalei: „Am vrut să facem o Românie mai fericită”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.