Nationala

Nu doar în București! Românii au ieșit aseară pe străzi în toată țara

+28 Foto
Cluj-Napoca

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 27 iunie 2024

Românii din toată țara s-au bucurat miercuri seară de calificarea „tricolorilor” în „optimile” Euro 2024 pe străzile marilor orașe.

În București, punctul zero al bucuriei a fost chiar în Piața Universității, ca în vremurile de glorie ale fotbalului românesc. Și în Timișoara, Cluj, Constanța, Iași, Brașov, Galați românii au ieșit în stradă pentru a celebra rezultatul istoric,

GALERIE FOTO. Timișoara, torțe pentru calificarea „tricolorilor”

+28 Foto
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro

Timișorenii s-au adunat în Piața Libertății, unde au vizionat partida dintre România și Slovacia, încheiată cu o remiză, scor 1-1. Aceștia au sărbătorit calificarea cu torțe, iar oamenii au scandat pe perioada partidei.

Timișorenii au urmărit partida și în Piața Traian, iar după fluierul final suporterii s-au îndreptat spre Piața Victoriei, conform radiotimisoara.

Străzile din Cluj au fost invadate de fanii bucuroși ai României. Sărbătoarea a luat startul în centrul orașului, în Piața Unirii, unde peste 1000 de oameni au fost prezenți. Bucuria suporterilor a fost surprinsă și de contul oficial de Facebook al celor de la Universitatea Cluj.

+28 Foto
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro

VIDEO. Românii au ieșit aseară pe străzi în toată țara

>

La Constanța mii de oameni au celebrat calificarea României într-un parc din oraș. Primăria Constanța a oferit un filmuleț cu suporterii tricolori prezenți la vizionarea partidei.

La Galați, oamenii s-au adunat la Păpădie, în fața Casei de Cultură și au urmărit meciul live alături de Daniel Buzdugan și Mihai Morar, conform publicației locale Monitorul de Galați.

Galați/ Foto: Monitorul de Galați, credit imagini: DO

Și la Brașov sute de oameni au celebrat calificarea României în „optimi”. Suporterii au plecat în marș pe strada Republicii, iar fanii au desfășurat un tricolor imens. Marșul s-a oprit în Piața Sfatului, în centrul orașului, unde petrecerea a continuat. Fanii au blocat străzile orașului, conform newsbv.ro.

La Iași sute de oameni s-au strâns la mall-ul Palas pentru a viziona partida.

Iași/ Foto: Palas Iasi, Liviu Raileanu

Nebunie ca pe timpuri la Universitate, în București

+23 Foto
Suporterii naționalei au sărbătorit la Universitate calificarea în optimile de la Euro 2024 / foto: Ionuț Iordache

Aproximativ 3000 de oameni au vizionat partida în Piața George Enescu din centrul Capitalei. Suporterii din fan-zone au plecat spre Piața Universității, unde s-au strâns aproape 10.000 de suporteri.

Aceștia au cântat, au sărbătorit, au aprins torțe, iar scandările triviale la adresa Ungariei nu au ezitat să apară. După aproximativ o oră suporterii au luat cu asalt terasele din Centrul vechi pentru a continua bucuria.

VIDEO. Suporterii nu se lasă plecați! Atmosfera de sărbătoare continuă la Universitate

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.