Nationala

Ovidiu Ioanițoaia, siderat după Slovacia - România: „Am citit cu stupoare” + verdict CLAR la penalty-ul scos de Ianis Hagi

Ovidiu Ioanițoaia, alături de Mircea Lucescu și doi suporteri românia

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 27 June 2024

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a asistat de pe stadion la Slovacia - România 1-1, din grupa E la EURO 2024. A doua zi după meci, jurnalistul s-a declarat siderat de speculațiile din presa spaniolă, conform cărora a fost blat la partida naționalei.

Marca a scris despre meciul României că a fost „un blat disimulat, toată lumea e fericită”. Ovidiu Ioanițoaia a fost pe stadionul din Frankfurt și a urmărit partida de aproape. Directorul GSP consideră că nu a fost vorba de blat, ambele echipe au jucat la victorie.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, după Slovacia - România: „Am citit cu stupoare ce a scris Marca”

>

„Savurăm această calificare. Ne așteptam ca România să facă o figură frumoasă, dar e o surpriză frumoasă pentru noi toți și pentru toată Europa faptul că România a reușit să câștige grupa la EURO după ce a câștigat și grupa din preliminarii. A fost un meci frumos. Am citit cu stupoare că Marca a caracterizat acest egal cu Slovacia ca fiind un blat disimulat.

E căutare de senzațional. Nu a fost un egal de salon, a fost un egal de luptă, încrâncenat. Un egal cu cartonașe galbene, multe faulturi dincolo de limita regulamentului.

Să nu uităm că Burcă și Bancu au luat galbene în decurs de 1 minut pe finalul primei reprize! Bancu o să și lipsească în optimi. Lumea să creadă ce vrea, dar această calificare a fost obținută cu efort și talent”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live, joi dimineață.

Ovidiu Ioanițoaia: „A fost penalty clar pentru România”

>

Ovidiu Ioanițoaia a lăudat apoi decizia lui Edi Iordănescu de a-l trimite titular pe Ianis Hagi. „Decarul” naționalei a scos penalty-ul din care Răzvan Marin a egalat. Daniel Siebert, „centralul” partidei, nu a acordat lovitură de la 11 metri inițial, ci doar după ce a revăzut faza pe monitorul VAR.

Ioanițoaia crede că penalty-ul a fost clar, fără dubii. „M-a bucurat faptul că Edi Iordănescu a avut ideea cu Ianis Hagi, care în mod nedrept e neapreciat la adevărata lui valoare de publicul românesc. Folosirea lui ca titular s-a dovedit o carte câștigătoare, el a scos penalty-ul din care s-a obținut egalarea.

Un penalty indiscutabil, deși s-au creat polemici. Sunt două faulturi acolo, primul în afara careului, al doilea după ce Ianis intră în careu. E penalty. Normal era ca arbitrul nici măcar să nu apeleze la VAR”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Faultul asupra lui Ianis Hagi

Ovidiu Ioanițoaia crede că România nu e deja învinsă cu Olanda

Ovidiu Ioanițoaia a vorbit și despre duelul din „optimi”, cu Olanda. Jurnalistul e de părere că olandezii nu sunt deja învingători.

„Faptul că România joacă cu Olanda în optimi, România venind de pe locul 1 și Olanda de pe 3, e un semn de progres și o recunoaștere a valorii acestei echipe. Olanda e campioana europeană din 1988 și triplă finalistă de Mondial. Are jucători cunoscuți la nivel european, Van Dijk de la Liverpool, Dumfries de la Inter, De Ligt de la Bayern și așa mai departe.

Trebuie să așteptăm cu speranță meciul cu Olanda, în care, teoretic, «Portocala Mecanică» pornește cu prima șansă. Dar cine mai e favorit în ziua de azi, când Georgia o bate pe Portugalia lui Cristiano Ronaldo? Georgia e marea surpriză a turneului final, e debutantă la EURO, și iată că reușește să se califice în optimile de finală”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia a făcut analiza Olandei

„Acum ne îndreptăm atenția către meciul cu Olanda, programat marți, 2 iulie, la Munchen. Olanda ar trebui să fie considerată favorită, dar insist că nu mai există favorite și România e o echipă care și-a câștigat respectul. Din ce am văzut aici, Olanda pare într-o pierdere de viteză, faptul că o bate Austria nu e o notă bună.

Aș compara naționala lui Koeman cu traiectoria lui Depay, care era evaluat la 55 de milioane de euro în 2019, iar acum mai valorează doar 10. Atletico nu a vrut să îi prelungească contractul, iar el a ajuns, înțeleg, la Fiorentina, din postura de fost jucător la Manchester United și Barcelona.

Acum este un jucător pe topogan, în scădere de formă și anvergură. După cum a jucat România în Germania, cam ce trebuia, fără să epateze, dar făcându-și meseria cu rigoare și succes, putem privi încrezători cu Olanda. Nu suntem victimă sigură, să sperăm că se va obține calificarea. Dacă tot ne-am apucat de treabă, ar fi bine să o continuăm”, a comentat Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia: „Naționala a îmbrăcat Germania în galben”

+63 Foto
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP

Ioanițoaia a rămas impresionat de atmosfera creată de suporterii români, care au luat cu asalt stadioanele din Germania.

„Este un turneu favorabil României, naționala a reușit să îmbrace Germania în galben. Frankfurt a fost plin de români, au fost 35.000 în stadion și în afara lui. România a ajuns să fie privită altfel datorită acestui turneu final, să fie băgată în seamă, să fie respectată și chiar temută. Nicio altă națională la EURO nu a fost însoțită de atâția fani, în afară de Germania, logic, țara gazdă.

A fost un sentiment de mare bucurie să vedem că Frankfurt a devenit un oraș românesc”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.