Nationala

„Se poate compara cu Mondialul din '94?” » Mircea Lucescu nu a stat pe gânduri, după calificarea României în optimile Euro 2024

+28 Foto
Mircea Lucescu

Articol de Romeo Ene  —  joi, 27 iunie 2024

Mircea Lucescu (78 de ani), legendarul antrenor român, a vorbit despre performanța realizată de naționala României, care s-a calificat în optimile unui Campionat European după o pauză de 24 de ani.

Lucescu a fost întrebat dacă performanța realizată de elevii lui Edi Iordănescu se poate compara cu rezultatul obținut de „tricolori” la Campionatul Mondial din 1994. Atunci, România a ajuns până în sferturi, acolo unde a fost eliminată de Suedia. Mircea Lucescu este de părere că generația 2024 trebuie să-și conceapă propria istorie și să nu se gândească la ceea ce a realizat naționala în trecut.

Mircea Lucescu, despre calificarea României în optimile Euro 2024: „E dificil să spun”

„Şi echipele de club vor profita de evoluţiile şi performanţa echipei naţionale. Au demonstrat că se poate, dincolo de tot pesimisul care i-a înconjurat în anii trecuţi.

E un echilibru incredibil. Ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră, e istorie! Toate echipele cu acelaşi număr de puncte. (n.r. - poate fi eliminată Olanda?) Da, de ce nu! Entuziasmul care este la echipa naţională, determinat de prezenţa suporterilor români, înseamnă mult. Nu cred că există vreo echipă naţională cu o astfel de susţinere în Germania. În finalul competiţiei vor conta mult jucătorii de rezervă, pot fi decisivi.

+28 Foto
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro

După meciul cu Ucraina, ne-am dus prea departe, a venit duşul rece cu Belgia. Ce au reuşit după, să refacă moralul echipei, e extraordinar.

E dificil să spun (n.r - dacă se poate compara cu performanța României din 1994), să lăsăm echipa să-şi creeze propria istorie. Echipa din '94 a întâlnit Argentina, Columbia. Am venit cu mare entuziasm, cu jucători împrăştiaţi în toate colţurile Europei, au jucat cu încredere deosebită.

Două lucruri sunt foarte importante, starea lor de spirit, unde se poate ameliora totul. Capacitatea mentală, aici am crescut foarte tare. Te face să fii peste nivelul la care eşti considerat. Al doilea e orgaizarea de joc, toţi şi-au făcut datoria. În funcţie de astea, vor creşte şi celelalte.”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Fanatik.

Mircea Lucescu a fost prezent pe Allianz Arena, la victoria categorică a României în fața Ucrainei, scor 3-0. Legendarul antrenor s-a întors în țară marți, 18 iunie. Acesta a fost încântat de spiritul de echipă pe care l-au arătat elevii lui Edi Iordănescu.

VIDEO. Nu doar în București! Românii au ieșit aseară pe străzi în toată țara

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.