Nationala

Verdictul lui Ion Crăciunescu » A fost sau nu penalty la Ianis Hagi în meciul României cu Slovacia?

+20 Foto
Ianis Hagi, în Slovacia - România, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  joi, 27 iunie 2024

Ion Crăciunescu (73 de ani), fost mare arbitru, a comentat cea mai controversată fază din meciul României cu Slovacia, în urma căruia „tricolorii” s-au calificat pentru a doua oară în istorie în optimile unui Campionat European. În prima repriză, Ianis Hagi (25 de ani) a fost faultat de David Hancko (26 de ani), iar arbitrul german Daniel Siebert a acordat penalty pentru „tricolori”.

Răzvan Marin (28 de ani) a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 37 și a stabilit scorul final, 1-1, rezultat ce a calificat-o pe România pentru prima dată după 24 de ani în optimile unui Campionat European. Ion Crăciunescu a explicat faptul că decizia germanului a fost corectă, fiind în asentimentul lui Adrian Porumboiu, cel care a oferit astăzi o opinie similară.

Ion Crăciunescu, despre penalty-ul primit de România: „L-a împiedicat”

Fostul mare arbitru este convins că „centralul” german a luat decizia corectă, în ciuda faptului că presa internațională a contestat acest verdict.

A fost penalty. I-am auzit pe alții că nu a fost. L-a împiedicat”, a spus Ion Crăciunescu, la „Liga DigiSport”. Opinia lui Crăciunescu este împărtășită inclusiv de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, cel care a oferit astăzi la GSP Live un verdict asemănător.

Ioanițoaia crede că penalty-ul a fost clar, fără dubii. „M-a bucurat faptul că Edi Iordănescu a avut ideea cu Ianis Hagi, care în mod nedrept e neapreciat la adevărata lui valoare de publicul românesc. Folosirea lui ca titular s-a dovedit o carte câștigătoare, el a scos penalty-ul din care s-a obținut egalarea.

Un penalty indiscutabil, deși s-au creat polemici. Sunt două faulturi acolo, primul în afara careului, al doilea după ce Ianis intră în careu. E penalty. Normal era ca arbitrul nici măcar să nu apeleze la VAR”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live.

GALERIE FOTO. România inventivă » Cele mai extravagante apariții din tribune: tricouri cu Petre Țuțea, pene în cap și exces de vopsea. 20 de fotografii pe care nu le-ai văzut

+20 Foto
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Facebook

VIDEO. Cine crede Ianis Hagi că este cel mai puternic fundaș central de la Euro 2024?

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.