Nationala

Decizia luată de Ronald Koeman, după ce a aflat că Olanda înfruntă România în „optimi” la Euro 2024

+12 Foto
Ronald Koeman, contestatul selecționer al Olandei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 27 June 2024

Cum meciul dintre România și Olanda se va juca abia marți, ora 19:00, selecționerul batav Ronald Koeman (61 de ani) a decis să le dea liber jucătorilor joi # Aceștia au ales diferite activități pentru a se relaxa: unii au mers la piscină, alții la cumpărături, în vreme ce antrenorul a ales câteva ore de golf.

„Portocala Mecanică” a disputat ultimul meci din grupe marți, ora 19:00, o înfrângere usturătoare cu Austria, 2-3, care i-a trimis pe batavi pe locul 3 în grupa D.

Cum între acea partidă și meciul cu România, penultimul din faza „optimilor”, programat pe 2 iulie, sunt fix 7 zile, selecționerul Ronald Koeman a considerat că o zi liberă ar fi benefică pentru jucătorii lui, mai ales în contextul presiunii pe care publicul batav a pus-o pe națională după eșecul de marți.

Ronald Koeman le-a dat liber olandezilor. Vineri încep pregătirile pentru meciul cu România

Astfel, joi nu a fost programată nicio activitate de grup, nicio acțiune cu presa ori ședință de pregătire. Olandezii au profitat de momentele libere și s-au relaxat așa cum au considerat de cuviință.

Selecționerul Ronald Koeman, directorul tehnic al Federației, Nigel de Jong, și alți membri ai staff-ului au mers să joace golf într-un complex din Wolfsburg, orașul unde sunt cantonați pe perioada Euro.

+12 Foto
Olanda - Austria, la EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages

Ian Maatsen, Ryan Gravenberch, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk și Nathan Ake au preferat o sesiune de cumpărături într-un centru comercial tip outlet, îmbinând shoppingul cu acordarea de autografe, la cererea microbiștilor care i-au zărit prin magazine.

Alți jucători, printre care Schouten, De Ligt, Reijnders și Zirkzee, au preferat să se relaxeze câteva ore la piscina de la hotel, în vreme ce unii au ales să petreacă timp alături de familie. A fost cazul lui Joey Veerman, mijlocașul care a început să plângă pe bancă după ce Ronald Koeman l-a înlocuit în minutul 35 al meciului cu Austria.

Memphis Depay, Zirkzee, Verbruggen și Flekken au petrecut câteva ore în interiorul hotelului, duelându-se la șah și jocuri de societate // foto: Instagram

Olandezii se vor regrupa vineri, 28 iunie, zi în care au programat un antrenament la ora locală 12:00, pe AOK Stadion din Wolfsburg.

Meciul dintre România și Olanda va avea loc la Munchen, marți, 2 iulie, ora 19:00 (18:00 local).

VIDEO. Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live duelul cu Olanda

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.