Nationala

„E senzația de la Euro!” » Înaintea „optimii” România - Olanda, jurnaliștii batavi se înclină în fața unui „tricolor”

+20 Foto
Andrei Rațiu (centru), în România - Slovacia

Articol de Romeo Ene  —  Friday, 28 June 2024

Presa din Olanda e cu ochii pe naționala României înaintea meciului direct din optimile Euro 2024. Jurnaliștii olandezi au fost uimiți de randamentul unui jucător din naționala lui Edi Iordănescu și nu s-au ferit de cuvinte atunci când l-au descris.

Evoluția lui Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta al echipei naționale, i-a dat pe spate pe cei de la haaglandenvoetbal.nl. Aceștia i-au dedicat un amplu material lui Rațiu, cel pe care l-au descris drept „senzația de la Campionatul European”. Rațiu a fost integralist în cele trei meciuri pe care „tricolorii” le-au disputat la Campionatul European.

„Andre Rațiu, unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la Euro 2024”

Rațiu i-a impresionat pe olandezi și prin viteza pe care a dezvoltat-o la acest turneu final.cesta e considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la turneul final din Germania.

Rayo Vallecano beneficiază de un posibil transfer al lui Andrei Rațiu, senzația Campionatului European. Internaționalul român Andrei Rațiu atrage în mod deosebit atenția la Euro 2024.

Rațiu, poreclit Sonic după un caracter din jocurile video, a jucat până acum toate cele trei meciuri din grupă pentru tricolori. A jucat surprinzător de bine la Campionatul European. În special în ultimul meci al grupei, cu Slovacia, Rațiu a atras atenția, dar nu doar datorită părului său albastru, ci în special datorită vitezei sale maxime, măsurate la 35 de kilometri pe oră.

Este unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la acest turneu final, alături de Daniel Carvajal, Stefan Posch și Joshua Kimmich. Raţiu, originar din Aiud (Transilvania) şi care a crescut în Teruel, Spania, a fost comparat de experții fotbalului românesc cu doi dintre predecesorii săi, Dan Petrescu şi Cosmin Contra

Rayo Vallecano îşi freacă mâinile acum în perspectiva unui transfer. Echipa din districtul Vallecas din Madrid a plătit 500.000 de euro pentru Raţiu, iar acum au anunţat că vor să îl vândă pentru 10 milioane de euro, o sumă care poate creşte dacă succesul său de la EURO 2024 continuă.”, precizează presa olandeză.

+20 Foto
Suporterii României, la meciul cu Slovacia / Sursă foto: Facebook

Olanda este favorită în fața României, în meciul care va avea loc în optimile Euro 2024. Duelul se va disputa marți, 2 iulie, de la 19:00, și va avea loc pe un stadion unde „tricolorii” au amintiri plăcute. La Munchen, pe Allianz Arena, pe 17 iunie, România a învins-o fără drept de apel pe Ucraina, scor 3-0.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia laudă prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia: „Folosirea lui s-a dovedit o carte inspirată a lui Edi Iordănescu”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.