Nationala

„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”

+41 Foto
Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images

Articol de David Marinescu  —  vineri, 28 iunie 2024

În intervenția în care a îndemnat la moderație în privința parcursului naționalei la EURO 2024, Ladislau Boloni, tehnicianul lui Metz, s-a pronunțat și pe marginea prestațiilor lui Ianis Hagi de la acest European. Dezbaterea în privința lui Ianis i-a împărțit în două pe fanii „tricolorilor”, care n-au ajuns nici acum la un consens vizavi de utilitatea lui Hagi Jr. în angrenajul naționalei.

Tehnicianul în vârstă de 71 de ani și-a ales cu grijă cuvintele pentru a caracteriza modul în care Ianis Hagi s-a descurcat în cele trei partide jucate de România în faza grupelor. „Decarul” naționalei a fost titular doar în meciul cu Slovacia, în care a obținut penalty-ul din care „tricolorii” au restabilit egalitatea.

Boloni carcaterizează drept „utilă” apariția lui Ianis din meciul cu Slovacia, subliniind, totuși, că așteptările create în jurul său n-ar trebui să fie la nivelul celor pe care românii și le puneau în Gică Hagi în urmă cu trei decenii.  

Ladislau Boloni, ferm în „subiectul Ianis Hagi”: „Ne ne putem aștepta să facă ce a făcut Gică”

„A jucat foarte puțin ca să îmi permit să dau o părere despre el. (...) De la Hagi așteptăm mereu ceva extraordinar, pentru că tatăl lui a făcut lucruri extraordinare. Din partea lui, așteptăm tot timpul lucruri grele. De data aceasta, lucrurile grele nu au fost în bocancul lui. A fost util. În meciurile în care ai nevoie de curaj și de tupeu, poate să fie interesant, dar să lăsăm treaba asta pentru Iordănescu. 

Nu ne putem aștepta de la el să facă ce a făcut Gică Hagi. Să mă ierte că spun asta. Dar e foarte greu, chiar dacă este băiatul lui”, a spus Loți Boloni, potrivit Fanatik

+41 Foto
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images

Renaște Ianis Hagi după prestația avută cu Slovacia?

Ianis Hagi a avut o prestație bună în Slovacia - România 1-1, meciul care ne-a calificat în optimile Euro 2024. Surpriza lui Edi Iordănescu din echipa de start a obținut penalty-ul din care tricolorii au marcat unicul lor gol, iar în repriza a doua s-a adaptat indicațiilor defensive.

Conform unei analize detaliate a Gazetei, Ianis s-a remarcat printr-un joc calm, fără riscuri, completat de incursiuni atunci când spațiile i-au permis. De cele mai multe ori, nu s-a hazardat și a căutat să ofere pase certe, care să nu-i pună pe contraatac pe adversari. 

7a fost nota primită de Ianis Hagi din partea reporterului GSP pentru prestația din Slovacia - România 1-1

Repriza secundă a adus în prim-plan imagini rare, cu Ianis Hagi în situația de a se apăra. Fotbalistul aflat în proprietatea lui Rangers a coborât foarte mult, a devenit chiar și contondent pe alocuri, riscând să fie avertizat pentru că s-a folosit inclusiv de cot.

Așa l-a blocat pe David Hancko, fundaș de bandă căruia îi place să atace.

În minutul 66, pe fondul energiei care a scăzut vizibil, Dennis Man l-a înlocuit cu scopul de a specula mai mult flancul drept.

VIDEO Mihai Stoichiță a lăudat la GSP Live prestația lui Ianis Hagi din România - Slovacia: „A făcut diferența”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.