Euro 2024

Căpitanul Olandei, Virgil Van Dijk, făcut țăndări în prime-time: „Și mătușa mea cu gută s-ar mișca mai bine! Nimeni nu-și va aminti de el”

+7 Foto
Virgil van Dijk simte că are o mare povară pe umeri la Euro 2024 / Foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 28 June 2024

Virgil van Dijk (32 de ani), stoperul adversarei României de marți din „optimile” Euro 2024, a fost luat în râs la emisiunea Studio Fussball de pe postul NOS, de un scriitor belgian, Herman Brusselmans.

Naționala Olandei pare, în aceste zile dinaintea confruntării cu România, din penultima „optime" de la Euro 2024, un sac de box, în care foștii internaționali și jurnaliștii batavi lovesc din toate pozițiile și cu toate armele! Țintele predilecte sunt Ronald Koeman și Virgil van Dijk.

Dacă selecționerul Oranje a fost bombardat intens imediat după eșecul (2-3) cu Austria, acum tirul se concentrează pe căpitan.

Fundașul central al lui Liverpool, integralist în toate partidele din grupa D, a ajuns să fie ironizat într-un show de televiziune, la NOS.

Sunt contestate calitățile de lider ale lui Van Dijk

Herman Brusselmans, cunoscut scriitor și editorialist belgian, l-a luat peste picior la emisiunea Studio Fussball, dedicată meciurilor de la Euro 2024: „Știți cine altcineva, în afara lui Ronald Koeman, nu ar trebui să vorbească prea mult? Virgil van Dijk! Cu chifla aia pe ceafă, zici că parcă ar avea o cocoașă în cap".

Jurnalistul belgian contestă calitățile de lider ale căpitanului Olandei: „Mătușa mea Sonia ar putea organiza mai bine defensiva. S-ar mișca mai bine, deși săraca suferă de gută și se deplasează greu”.

Este pur și simplu o rușine. Să intri atât de prost în meci și apoi să crezi că ești deja acolo. Asta e aroganța Olandei. Întotdeauna face asta și ați văzut-o din nou acum

- Andy van der Meijde, fost internațional batav

Virgil van Dijk a avut destule probleme în meciul pierdut de naționala Țărilor de Jos contra Austriei / Foto: Imago

„Virgil van Dijk nu va lăsa o moștenire importantă"

Același Brusselmans a conchis, la finele episodului de joi difuzat de NOS: „Moștenirea lui Van Dijk nu va fi importantă. Pe tricoul lui scrie Virgil, însă numele acestui tip este, pur și simplu, Van Dijk. Dar nu contează: numele și prenumele lui vor fi date uitării în zece ani!".

Van Dijk, criticat și de Van Basten: „Mă afectează"

Căpitanul batavilor n-a scăpat nici de cuvintele critice din partea lui Marco van Basten, fostul mare golgheter al Oranje („a produs haos, în loc să dirijeze apărarea”), venite în urma prestației contra Austriei. ”Este de la sine înțeles că trebuie să îmi asum responsabilitatea acum.

Am vorbit mult în ultimele 48 de ore și s-au rostit cuvinte dure", spune stoperul de 32 de ani. „Simt însă că m-au ajutat criticile, deși admit că m-au afectat. Dar este cu adevărat timpul să arăt asta".

Pot înțelege criticile aduse jocului meu. Este complet logic. Și eu mă învinovățesc. Nu sunt nebun, știu când trebuie să-mi îmbunătățesc prestația. Acesta e lucrul la care lucrez
Virgil van Dijk, căpitan Țările de Jos

71de selecții și 9 goluri are Virgil van Dijk în naționala Țărilor de Jos, pentru care a debutat în octombrie 2015, contra Kazahstanului (2-1), în preliminariile Euro

Van Dijk promite: „Trebuie să mă revanșez marți"

Van Dijk este încrezător că trupa lui Ronald Koeman va arăta mai bine împotriva României: „Ultimul meci n-a fost sigur cel mai bun al meu, dar asta nu s-a întâmplat des în acest sezon. Simt că trebuie să-mi asum responsabilitatea, una foarte mare, mai ales în tricoul Oranje.

În Anglia se spune să conduci prin exemplul tău, nu atunci când porți banderola de căpitan. Ar fi trebuit să ofer mai mult în ultimul meci. Trebuie să mă revanșez marți!".

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.