Euro 2024

Ciudatele obiceiuri ale nemților dinaintea partidelor au fost dezvăluite. Folosesc vaselină și pungi de plastic

Neuer și cutia lui cu vaselină / Foto: Bild

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 28 iunie 2024

Jucătorii lui Julian Nagelsmann și-au format diverse ritualuri, mai mult sau mai puțin obișnuite, dar pe care le respectă cu sfințenie înaintea antrenamentelor și a meciurilor.

Euro 2024 ne dezvăluie o nouă Germanie. Una cu față umană, departe de aceea considerată cu mulți ani în urmă „o mașină de fotbal”, pe care nu erai sigur că ai bătut-o decât atunci când îi vedeai jucătorii în autocar.

+16 Foto
Elveția - Germania, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages

Jucătorii de astăzi, chiar și cei mai buni!, au slăbiciuni, sunt superstițioși și de aceea și-au format niște ritualuri la care apelează nu doar înaintea meciurilor, ci și a antrenamentelor.

Manuel Neuer își dă mănușile cu vaselină!

Căpitanul Manuel Neuer are mereu o cutie cu vaselină la el! Iar înainte de a intra între buturi o folosește pentru a-și unge mănușile! S-ar părea că alifia respectivă le înmoaie, iar în caz de ploaie sau zăpadă îi protejează palmele de umezeală.

Sâmbătă seară, contra Danemarcei, în „optimi”, îi va fi cu siguranță de folos. La Dortmund, gazda partidei, se anunță furtună mare. Tunete, fulgere, ploaie torențială (până la 80 de litri de apă pe metru pătrat) și vânt cu viteze cuprinse între 100 și 140 de km/h.

Marc-Andre ter Stegen merge mereu la toaletă înainte de a intra pe teren

Dacă ritualul lui Neuer are legătură și cu utilul, al rezervei Marc-Andre ter Stegen e greu de explicat. Portarul Barcelonei merge mereu la toaletă înaintea apariției pe gazon!

Dacă chiar are o nevoie fiziologică sau se duce pentru altceva nimeni nu știe. Dar e sigur că acolo îl găsești întotdeauna înainte de meci!

De ce folosește Toni Kroos o pungă de plastic în locul borsetei

+7 Foto
Javier Zanetti, pozând cu câinele său, la începuturile sale la Inter

Pe lista superstițioșilor se află inclusiv Toni Kroos. „Veteranul” în vârstă de 34 de ani vine la pregătiri și la meciuri cu o pungă de plastic, unde își ține obiectele personale.

S-a crezut inițial că nu folosește o borsetă de firmă, ca alți jucători, din modestie. Dar Bild susține că e vorba despre un ritual.

VIDEO. Meciul zilei » Germania - Danemarca în optimele Euro 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.