Nationala

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”

Cornel Dinu, invitat la „Prietenii lui Ovidiu”

Articol de Tudor Belivacă  —  sâmbătă, 29 iunie 2024

Cornel Dinu (75 de ani), fost mare fotbalist și antrenor român, a vorbit despre actualul lot al României la Euro 2024, înaintea duelului din „optimi” cu Olanda.

Marele antrenor a fost vehement la adresa lui George Pușcaș și a lăudat 7 titulari ai naționalei.

Cornel Dinu, despre George Pușcaș: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”

George Pușcaș, în dreapta, cu numărul 9 // foto: Imago Images

Printre remarcații lui Cornel Dinu sunt Nicolae Stanciu, Andrei Rațiu, Răzvan Marin, dar și portarul titular al naționalei, Florin Niță. Consideră că George Pușcaș este veriga slabă a atacului României.

„Eu cred că rezultatul în sine s-a datorat unității echipei și unei anumite omogenități create în timp, în afară de portar, l-aș remarca pe Rațiu, i-aș remarca pe cei doi Marini, prestația de la primul joc pe care a avut-o Stanciu, și pozitiv surprinzătoare prestațiile în atac ale lui Ianis Hagi și ale lui Drăguş.

Nu înțeleg de ce se mizează în continuare pe Pușcaș, care a făcut în finalul meciului un fault care era de roșu, în niciun caz de galben, și care nu contează în astfel de situații”, a declarat Cornel Dinu pentru Prima Sport.

Cornel Dinu: „Naționala României a devenit o echipă omogenă”

Cornel Dinu a remarcat performanța „tricolorilor” din faza grupelor și stabilitatea din lotul echipei naționale.

„Naționala României a devenit o echipă cât de cât omogenă, cu o formulă de joc destul de stabilă, mângâiată și de șansa fără de care în fotbal nu poți să reușești și pe care o au anumiți antrenori. Una peste alta, și-a meritat clar calificarea, iar rezultatul care a propulsat naționala României a fost neașteptatul 3-0 cu Ucraina”, a declarat Cornel Dinu, pentru sursa citată.

România va disputa meciul din „optimi” la Munchen, pe 2 iulie, de la ora 19:00. „Tricolorii” vor întâlni Olanda, echipă care a ieșit din grupe de pe locul 3 din grupa D.

România a câștigat grupa E de la Euro 2024, după o victorie în fața Ucrainei, scor 3-0, o înfrângere în fața Belgiei, scor 0-2, și o remiză cu Slovacia, scor 1-1.

VIDEO. Bogdan Racovițan, declarații înainte de România - Olanda

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.