Liga 1

3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

+14 Foto
Joyskim Dawa

Articol de Cezar Titor  —  sâmbătă, 29 iunie 2024

Joyskim Dawa (28 ani), fundașul central al campioanei FCSB, a discutat pe marginea problemelor sale de adaptare în România, țară în care locuiește de trei ani. S-a mutat de doi ani în Capitală, după ce a debutat în Liga 1 pentru FC Botoșani.

Dawa a recunoscut faptul că are dificultăți în a învăța limba română și nu se prea înțelege nici cu gastronomia românească.

GALERIE FOTO. Ce nu îi priește lui Joyskim Dawa în România: „Mâncarea, traficul și limba”

„E greu să vorbesc limba română, nu o studiez la școală, învăț din mers la antrenamente, pe stradă, în interacțiunile cu fanii și așa mai departe. Nici la mâncarea din România nu m-am adaptat, îmi place să mănânc mâncare africană sau din Franța. În schimb, îmi plac gogoșile.

Un lucru aș schimba: traficul. Traficul bucureștean este oribil, se poate dezvolta mai mult”, a spus stopper-ul roș-albaștrilor, potrivit Orange Sport.

Fundașul camerunez al celor de la FCSB, campioana en-titre, a fost piesă de bază în ultimele două sezoane, evoluând în peste 90 partide în toate competițiile. În sezonul precedent, la finalul căruia FCSB s-a încoronat campioană a României, Dawa a jucat în 36 partide, reușind și trei goluri.

A impresionat prin siguranța în axul defensiv, formând un cuplu eficient cu Siyabonga Ngezana. Conform site-ului de specialitate transfermarkt, fotbalistul în vârstă de 28 ani este cotat la 1,3 milioane de euro.

La începutul sezonului trecut, Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, le-a dat o poreclă inedită celor doi: „panterele”, fiind impresionat de evoluțiile lor în apărarea bucureștenilor.

Dawa e un jucător important, e jucător de 3 milioane. Cum să plece acum Dawa? Avem o opțiune în vară, depinde de noi să-i prelungim contractul. Cred că se prelungește pe 3 ani. Și se va prelungi. 

Dawa nu face parte din categoria fotbaliștilor de care vreau să scap.

- Gigi Becali, patron FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.