Jocurile Olimpice

Federația de gimnastică a anunțat componența echipei României pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Delegația României pentru Paris FOTO FRG

Articol de David Marinescu  —  Sunday, 30 June 2024

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda sunt cele cinci gimnaste care vor face parte din echipa României la Paris. Andrei Muntean este singurul gimnast care merge în Franța.

Echipa feminină de gimnastică a României va fi prezentă la Jocurile Olimpice după o pauză de doisprezece ani. Federația Română de Gimnastică (FRG) a anunțat că va definitiva echipa în urma unor concursuri de selecție, iar ultimul a avut loc în acest final de săptămână, la Sala Polivalentă din București.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea și Lilia Cosman aveau locul asigurat în echipă și, după cum a anunțat pe Facebook, FRG a completat echipa României cu Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda.

„Din cauza problemelor de sănătate, Maria Ceplinschi, Ella Oprea Creţu, Amalia Puflea şi Ioana Danciu au ieşit din calcule'', a precizat FRG în comunicat. Forul nu a transmis dacă va exista și o rezervă la Paris. În calificări vor concura patru gimnaste, cu cele mai bune trei note fiind luate în considerare pentru punctajul total.

Când concurează echipa feminină a României

Celelalte echipe calificate la Paris sunt SUA, Marea Britanie, Canada, China, Brazilia, Italia, Franța, Țările de Jos, Japonia, Australia și Coreea de Sud. România va intra în concurs pe 28 iulie în Subdiziunea 1 a calificărilor, concurs în urma căruia se vor stabili cele opt echipe care vor merge în finală, cele 24 de gimnaste care vor concura la individual compus, dar și câte opt gimnaste care își vor disputa medaliile în finalele pe aparate.

Sabrina Maneca Voinea, vicecampioană europeană la sol și bârnă în acest an, nu a participat la concursul RomGym Trophy din cauza unei tendinite. Echipa feminină a României a fost pe patru la ultima ediție a Campionatelor Europene de la Rimini.

Sabrina Maneca-Voinea FOTO Imago Images

La masculin, România va fi reprezentată la Paris doar de Andrei Muntean, aflat la a doua ediție olimpică din carieră. Întrecerile de la gimnastică artistică se vor desfășura în Bercy Arena, iar românul va debuta pe 27 iulie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.