Euro 2024

Avantaj România! „Tricolorii” stau mai bine la un capitol care poate fi decisiv în meciul cu Olanda

Florin Niță, atuul României contra Olandei // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  Sunday, 30 June 2024

România și Olanda se pregătesc pentru duelul din „optimile” EURO 2024 # Partida ar putea ajunge la loviturile de departajare, acolo unde „tricolorii” au un atu: Florin Niță

„Suntem pregătiți de lovituri de departajare, dar vrem să câștigăm în 90 de minute”, a spus Florin Niță la conferința de presă. Portarul care la o zi după meci va împlini 37 de ani a fost titular în meciurile din grupe, fiind unul dintre cei mai buni „tricolori”. Acum, speranțele românilor se leagă din nou de goalkeeper, care are un avantaj: este un expert al penalty-urilor.

Florin Niță, atuul României contra Olandei

Portarul căruia i-a expirat contractul cu Gaziantep a avut de-a lungul anilor mai multe intervenții salvatoare la penalty-uri. Iar contra Olandei, dacă va fi cazul, e gata să pareze din nou execuțiile adversarilor.

Începând cu 2015, potrivit raportului Wyscout, Florin Niță a avut de înfruntat 54 de penalty-uri. Dintre acestea, 3 au fost ratate (unul în bară, unul peste și unul pe lângă) și 35 au fost transformate.

Ceea ce înseamnă că portarul român a apărat 16 șuturi de la 11 metri. Adică Niță a parat 31,3% dintre penalty-urile trimise pe cadrul porții.

Pe lângă experiența în plus, Niță are avantajul că a apărat mai multe penalty-uri decât rivalul său, Bart Verbruggen. Olandezul de 21 de ani a avut de înfruntat în carieră 24 de penalty-uri. Unul a fost trimis peste poartă, 18 au fost transformate și 5 au fost parate de acesta.

Adică a scos 21,7% dintre penalty-urile trimise pe poartă. Un procent mai mic decât cel din dreptul lui Niță.

Ca și celelalte meciuri, și acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister și vom lua deciziile bune, sper să obținem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniți! Dacă facem asta, vom reuși.

Olanda are jucători buni, care joacă în campionate tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență.

Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă.

- Florin Niță

VIDEO. Totul despre Olanda - România, duel din optimile EURO 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.